U16/A – Pontosabbnak és fegyelmezettebbnek kell lennünk!

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Kecskeméti KA/A – Vasas Akadémia/A  82-76 (22-21, 20-8, 24-23, 16-24)

Vasas: Kiss-Leizer G. 23, Rosta P. 14, Váradi Á. 12/6, Szabó S. 8, Sávolt Á. 5/3, Vajda Z. 5, Bartos G. 4, Bucskó Z. 3/3, Hanzély V. 2, Guttmann B., Kiss-Luczai B., Nagy A. 

Pénteken Kecskemétre látogattunk, ahol szerettük volna megszerezni harmadik rájátszásbeli győzelmünket, azonban az első félidőben hagytuk, hogy ellenfelünk akarata érvényesüljön. 

 

Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat. Azonban apró, de nagyon fontos elemekben  hibákat követtünk el, amivel rendre lehetőséghez juttattuk ellenfelünket. Ennek eredményeképpen 1 pontos hazai vezetéssel zárult az első negyed. Köszönhetően az első negyed fegyelmezetlenségeinek a második negyedben ellenfelünk magára talált és lendületbe jött. Helyenként egyéni megoldásokból sikerült kosarat dobnunk, de a csapatjátékunk gépezetébe porszem került. Így ellenfelünk 13 pontosra növelte előnyét a félidőre. A harmadik negyedet rögtön egy hárompontossal kezdtük, de ellenfelünk lendülete nem tört meg. A védekezésbeli fegyelmezetlenségeinket továbbra sem sikerült leredukálni, aminek köszönhetően ellenfelünk már 23 ponttal is vezetett, 6 perc eltelte után. A negyed végére azonban 9 pontot sikerült faragnunk és újra ott voltunk, ahol a félidőben. Az utolsó negyed következhetett, ahol semmiképpen sem szerepelt a terveink között, hogy megadnánk magunkat. Egy küzdelmes negyedet sikerült megvívnunk a kecskeméti csapattal, melynek köszönhetően a 39. percre 5 pontra csökkentettük az előnyüket. Sajnos azonban későn ébredtünk és a győzelem így megérdemelten a hazai csapaté lett. A tanulságokat leszűrjük, tanulunk belőle és megyünk tovább. Gratulálok a kecskemétieknek a győzelemhez, a Vasas csapatnak pedig azért, hogy bebizonyították, hogy vesztett helyzetből is képesek vagyunk felállni!