U16/A – Törlesztettük a tartozásunk

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – KASI Delfinek/A  66-52 (16-14, 18-12, 18-21, 15-4)

Vasas: Váradi Á. 20, Kiss-Leizer G. 13, Ménesi M. 10, Gerlits A. 6, Sávolt Á. 6,  Szabó S. 5/3, Bartos G. 3/3, Bucskó Z. 2, Hanzély V. 1, Rosta P., Kiss-Luczai B., Békési V.

Múlt hét vasárnap hazai pályán fogadtuk a KASI Delfinek/A csapatát. Eddigi egyetlen vereségünket a kaposvári ellenfelünknek köszönhettük, ezért érthető okokból nagyobb belső motivációval készültünk. Célunk egyértelműen az volt, hogy nagyobb arányban vágjunk vissza a 11 pontos korábbi zakónál.

A csapat megfelelő koncentrációval kezdte a mérkőzést, az első pont is a mi nevünkhöz fűződött. Azonban nem sikerült kellő pontossággal értékesítenünk a helyzeteinket és ellenfelünk is igyekezett bizonyítani, hogy a hazai sikerük nem csak a véletlen műve volt. Egészen az első negyed 8. percéig – 7-14-es állásig – sikerült is tartaniuk a vezetést, amikor hatalmas energiákat sikerült mozgósítanunk a védekezésünkben és szerzett labdákat követően 2 perc alatt 9-0 -ás rohamot vezényelt a Vasas brigád. Ezt a második negyedben is tovább építettük, ahol 31-18-as állásnál momentumunk volt a mérkőzés  “befejezésére”, de sajnos nem használtuk ki kellően. Így 8 pontos előny birtokában vonultunk a félidei szünetre. A harmadik negyedben rögtön egy szerzett labdával kezdtünk, de nem tudtuk bedobni az 1-0 ziccert. Erre a lehetőségünkre rögtön egy hárompontos volt ellenfelünk válasza, ami után elindult az adok-kapok. Ebből jobban jött a kaposvári gárda és a harmadik negyed vége előtt 2 perccel, 2 pontos vezetést is megszerezte ellenfelünk. Mivel a csapat szíve – ahogyan ezt már korábban megszokhattuk a fiúktól – a helyén volt, a negyed végére már újra nálunk volt az előny. Így az utolsó negyedre maradt a célunk maradéktalan megvalósítása. Köszönhetően a rengeteg atlétikai és csapat edzéseknek, mi voltunk jobb fizikai állapotban, amit az is bizonyít, hogy a negyedik negyed utolsó 6 percében mindössze 2 pontot tudott szerezni ellenfelünk, mi pedig 9-et. Így ki is alakult a 14 pontos különbségű végeredmény, a célunkat pedig sikerrel abszolváltuk. Ezen a napon igen hullámzóan játszottunk, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. A jövőben nagyon fontos lesz, hogy le tudjuk rövidíteni a játékunkban megjelenő hullámvölgyek hosszát és 40 percen keresztül kell koncentrálnunk a játékunkban felállított céljaink maradéktalan megvalósítására. A tanulságokat leszűrtük, következhet az eddigi veretlen elleni csata Sopronban. Az eredményhez gratulálok a Vasas csapatnak!