U16/A – Újévi koncentráció, kontrollált játék

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Dávid Kornél KA/A – Vasas Akadémia/A 60-75 (15-21, 15-19, 14-16, 16-19)

Vasas: Váradi Á. 22/3, Kiss-Leizer G. 17, Szabó S. 10/3, Rosta P. 8, Bucskó Z. 6, Sávolt Á. 5, Hanzély V. 2, Bartos G. 2, Ménesi M. 2, Gerlits A. 1, Békési M., György J. 

Múlthét szombaton Székesfehérvárra látogattunk, ahol a Dávid Kornél KA/A csapatával kellett megmérkőznünk. Ellenfelünk igyekezett minden erejét összpontosítani ellenünk, mivel a legjobb négyben maradás számukra a tét. Természetesen a mi célunk is a győzelem megszerzése volt, mindemellett pedig újra fel kellett vennünk a mérkőzés ritmusunkat az ünnepeket követően. 

Az első negyedet jól kezdtük, domináltunk a palánk alatt. Védekezésben pedig kellően agresszívak voltunk. Ennek köszönhetően már kilenc ponttal is vezettünk, azonban helyenként nem sikerült bedobnunk könnyű közeli dobásainkat, ami azt eredményezte, hogy ellenfelünk benne tudott maradni a mérkőzésben. A második negyedben ellenfelünk ki is használta a befejezéseknél mutatott alacsony koncentrációnkat és igyekezett még nagyobb energiával támadni. Sikerült is egyenlíteniük, de a vezetést nem engedtük át. A második negyed második felében sikerült rendeznünk a fejeket és újra kontrolláltuk a mérkőzést. A harmadik és a negyedik negyedben jól reagáltunk a magas embereinknek szánt csapdákra, de ezen napon a könnyű ziccereinket rendre elpuskáztuk. A védekezésünk az egész mérkőzést tekintve rendben volt, mutatja ezt a 25 szerzett labdánk is. Amennyiben jobban koncentráltunk volna a befejezéseinknél és az emberfölényes helyzeteinknél nagyobb arányú különbséget is kialakíthattunk volna, de betudhatjuk ezt az ünnepek miatti nagyobb szünetnek. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a szívük ezen a napon is a helyén volt!