U16/A: Utolsó idegenbeli mérkőzés

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

Az elmúlt hétvégén Sopronba utaztunk, ahol szerettünk volna begyűjteni a soron következő idegenbeli győzelmünket. Csapatunk egyik vezére – Major Bulcsú – belülről az alábbi érzéseket fogalmazta meg a csapat szereplésével kapcsolatban.

Soproni Sportiskola KA/A – Vasas Akadémia/A 81-67 (13-18; 11-20; 16-16; 22-26)

Vasas: Németh Cs. 11/3, Major B. 9/3, Pleesz G. 8, Szilágyi Á. 8, Lugossy Á. 6, Bérces D. 3/3, Sávolt Á. 3/3, Bartha S. 2, Földi B. 2, Kiss-Leizer G. 2.

A házigazdák a rájátszás során veretlenek voltak az otthonukban, ezért mindenképp győzelemmel szerettünk volna távozni. Az első játékrészben kicsit mintha megijedtünk volna, nem igazán találtuk meg a meccs ritmusát. Kisebb előnyt így is ki tudtunk alakítani, ám se a védekezés, se a támadásunk nem volt megfelelő. A második félidő kezdetére már kicsit magabiztosabban léptünk pályára. Ennek köszönhetően tartani tudtuk az első félidőben kialakított különbséget. Az utolsó játékrészben összeszedtük magunkat és ennek köszönhetően körülbelül 20 pontos előnyre sikerült szert tennünk. Sajnos ellenfelünk időkérése után, a hazai csapat jött vissza magabiztosabban a pályára és gyorsan visszakapaszkodtak a mérkőzésbe. Azonban a mérkőzés végét ismét magabiztosan zártuk így győzelemmel térhettünk haza a hűség városából!

Fotó: Bornyi Márton