U16/A – Vasas győzelem a budapesti rangadón

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

 

Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd SE/A 76-69 (21-17, 16-26, 21-13, 18-13)

Vasas: Rosta P. 17, Kiss-Leizer G. 13, Sávolt Á. 11/9, Gerlits A. 10, Bartos G. 9, Szabó S. 7, Nagy A. 5/3, Bucskó Z. 4, Guttmann B. -, Hanzély V., Kiss-Luczai B. -, Ménesi M. 

Múlt héten vasárnap, városi “riválisunk” ellen kezdtük meg a rájátszás küzdelmeit. A mérkőzés előtt nagy elszántságot láttam minden játékosnak a szemében. Ezt az elszántságot annak ellenére sikerült a pályára vinnünk, hogy voltak hiányzóink, valamint egy komolyabb sérülés is nagy kihívást gördített elénk.

Ellenfelünk higgadtabban használta ki a lehetőségeit a mérkőzés első negyedének első felében, mi pedig – talán a nagy akarásnak köszönhetően – kapkodtunk a befejezéseinknél. Egészen a hetedik percig kellett várnunk arra, hogy megnyugodjunk. Innen sikerült egy 12-0-s rohammal elhoznunk az első negyedet. A második negyedben fordult a kocka, ahol ellenfelünknek sültek jobban a dobásai, így a 4 pontos vezetésünkből 5 pontos hátrány keletkezett. A harmadik negyedben is tovább tartott ellenfelünk lendülete. Már 14 ponttal is vezetett a pesti csapat, amikor sikerült egy 16-0-s rohamot vezetnünk, köszönhetően a vasas védekezésnek és a csapat hatalmas szívének és erejének. A negyedik negyedben váltva vezetett a két csapat. Köszönhetően annak, hogy a fontos pillanatokban fittebbek és higgadtabbak tudtunk lenni, sikerült a mérleg nyelvét a mi javunkra fordítani. Öröm volt látni, hogy 4-ből 3 negyedben több energiát tudtunk a pályára vinni mint az ellenfelünk. 1 százalék pontot leszámítva, minden dobás elemben sikerült ellenfelünket megelőzni, köszönhetően a csapatjátéknak és az ebből keletkező jó helyzeteknek. Az eladott labdáinkra sokkal jobban oda kell figyelnünk a jövőben, nem adhatunk ennyi esélyt ellenfeleinknek. Gratulálok a hatalmas szívű Vasas csapatunknak! Hajrá budapesti kosárlabda!