U16/B – 48 óra

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója: 

 
Soproni Tigrisek SE – Vasas Akadémia/B  73-65 (20-16, 12-10, 17-20, 24-19)
 
Vasas: György J. 23/6, Sass L. 8/6, Erdélyi A. 4, Nagy Zs. 4, Hanzély V. 6, Flanek V. 14, Sárik-Veress M. 3/3, Ondima W. -, Müller M. 3/3, Halasy Ö. -, Maszlag T. –
 
Fiatalabb Kadet csapatunk második meccsét játszotta péntek este Sopronba, 48 órán belül. Az első percekben a játék kiegyensúlyozott volt, a hazaiak teljesen kontrollálták a találkozót. Így a félidőben örülhettünk, hogy csak 6 pontos hátránnyal vonultunk vissza az öltözőnkbe. A harmadik negyedben újabb védekezéssel próbáltuk megzavarni ellenfelünket. A pálya is különleges volt, így az első félidőben egyetlen távoli dobásunk sem ért célba, de a harmadik negyedben 5 triplát is szórtunk. Mindennek eredménye az lett, hogy a ebben a negyedben kétszer is át tudtuk venni a vezetést, és a negyed végére, a hátrányunk már csak 3 pont volt. Sajnos az utolsó negyed ismét a hazai csapatnak kedvezett. Szépen alkalmazkodtak védekezésünkhöz, mi pedig elképesztően sok rossz döntést hoztunk a pálya mindkét oldalán. Így szinte sosem veszélyeztettük őket, és egy magabiztos győzelmet tudtak aratni.

Nincs sok időnk szomorkodni, hiszen 2 nap múlva, vasárnap, ismét a Soproni csapat ellen kell megküzdenünk. Gratulálok ellenfelünknek, ebből a vereségből sokat tanultunk remélem.