U16/B – A Cedevita és a Crvena Zvezda csapatait is legyőzve lett bronzérmes U15 csapatunk a Porec-i tornán

Nemzetközi Torna, Katona Róbert edző beszámolója: 

Múlt héten pénteken a horvátországi Poreč városába utaztunk az U15-ös csapatunkkal, ahol szerb, horvát és szlovén csapatokkal mérkőztünk meg az Adria Kosárlabda Tornán. Lássuk hogyan alakultak a mérkőzések. 

Vasas Akadémia – Bosco Zagreb 47-34 (12-8, 11-13, 12-7, 12-6) 

Vasas: Bartos G. 14, Vajda Z. 12, György J. 8, Nagy Zs. 5, Erdélyi F. 4, Hanzély V. 2, Nagy A. 2, Flanek V. -, Ondima W. -, Sass L. -, Szabó T. -, Wang J-. 

Első mérkőzésünket szombaton, egy zegrebi bázisú horvát csapat ellen játszottuk. A mérkőzést végig kontrollálva, azonban kisebb hibákat rendre elkövetve, 13 ponttal sikerült megnyernünk. Tipikus első mérkőzés volt egy hosszú utazást követően, ahol rögtön megtapasztalhattuk, hogy pontosabbnak kell lennünk védekezésben. 

Vasas Akadémia – Leone Ajdovščina  55-44 (14-12, 18-13, 13-6, 10-13)

Vasas: Vajda Z. 20/6, György J. 12/3, Bartos G. 10, Erdélyi F. 9/3, Hanzély V. 2, Nagy A. 2, Flanek V. -, Nagy Zs. -, Ondima W. -, Sass L. -, Szabó T. -, Wang J. -.

Második mérkőzésünket egy szlovén csapat ellen játszottuk, akik szerkezetben magasabbak voltak nálunk. Ennek ellenére már a mérkőzés elejétől fogva érezhető volt, hogy igyekszünk javítani és pontosítani a reggel megbeszélt védekezésbeli feladatainkat. Ennek köszönhetően a mérkőzést egészét tekintve a mi akaratunk érvényesült és szépen és pontosan játszva sikerült egy magabiztos győzelmet aratnunk egy nagy akarattal és energiával játszó csapat ellen.

Vasas Akadémia – Cedevita Olimpija Ljubljana  43-50 (12-14, 12-15, 9-11, 10-10)

Vasas: Nagy A. 12/3, Bartos G. 10, Vajda Z. 10, Hanzély V. 8, Sass L. 2, Erdélyi F. 1, Flanek V. -, György J. -, Jinglin W. -, Nagy Zs. -, Ondima W. -, Szabó T. -.

Harmadik mérkőzésünket a szintén szlovén, Cedevita Olimpija Ljubljana csapata ellen játszottuk, akik mentalitásban és szerkezetben is a mezőny élén jártak. Később derült csak ki, de a két legdominánsabb csapat csatáját hozta a mérkőzés, ami a csoportelsőségről is döntött. Egy nagyon jó mérkőzést sikerült játszanunk a szlovén élcsapattal, ahol végül a szlovének örülhettek, de mi sem vallottunk szégyent. Nagyon nagy harc folyt a pályán, amit minden résztvevő és szurkoló rendkívül nagy élvezettel követhetett figyelemmel a helyszínen. Mind a két csapat  számára nagyon hasznos mérkőzés volt, amit mutat az is, hogy a jövőben szeretnénk egymással edzőmeccsek formájában újra találkozni.

Vasas Akadémia – Cedevita Junior  65-29 (25-9, 6-0, 23-8, 11-12)

Vasas: Szabó T. 14, Sass L. 13/3, Vajda Z. 9, Jinglin W. 6, Nagy A. 6, Ondima W. 6, Bartos G. 4, Flanek V. 4, Erdélyi F. 3, György J. -, Hanzély V. -, Nagy Zs. -.

A vereségünk után a újra egy horvát csapattal néztünk farkasszemet. Ezen a mérkőzésen végig a Vasas csapatának akarata érvényesült és egy momentumot sem engedtünk ellenfelünk számára. Minden játékos pályára tudott lépni és kellő pályán töltött percek alatt megszerezhette első vagy tovább gyarapíthatta nemzetközi tapasztalatait. Ezt követően maradt számunkra a bronzcsata.

Crevna Zvezda – Vasas Akadémia  40-81 (13-28, 8-18, 8-23, 11-12)

Vasas: Bartos G. 25, Nagy A. 12, Vajda Z. 11, Nagy Zs. 7, Sass L. 7/3, Flanek V. 6, Szabó T. 6, Ondima W. 4, Erdélyi F. 2, Hanzély V. 1, György J. -, Wang J. -.

Az újabb győzelmünket követően, egy igen nagy múltú szerb csapat következhetett. Azonban a  korábbi meccseket követően már igencsak kellő élességgel és pontossággal játszottunk a 0. perctől a 40. percig. Így a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben és sikerült megszereznünk a harmadik helyet az Adria tornán.

Összefoglaló:

Mindent latba vetve, egy nagyon hasznos és kellemes hétvégét tölthettünk el Poreč városától nem messze. A kosárlabda mellett sikerült egy kicsit megmártóznunk a horvát tengerben és Poreč városának felfedezését is sikerült beillesztenünk a programba. Kosárlabda szempontból pedig egy nagyon hasznos túrán vagyunk túl, ami megmutatta, hogy jó úton haladunk és a további fejlődés érdekében mik azok a fejlődési területek, ahol fel kell zárkóznunk a nemzetközileg is élen járó csapatok szintjére. A harmadik helynek nagyon örültünk, valamint annak is, hogy a torna legjobb ötösébe választották Hanzély Viktort. Gratulálok a csapatnak, hajrá Vasas!