U16/B – A győzelem nem elég

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója: 

 
Vasas Akadémia/B – Budafok PSE  59-53 (13-8, 13-20, 18-14, 15-11)
 
Vasas: Nagy Zs. 9, Halasy Ö. 3/3, Sass L. 7/3, Flanek V. 4, Maszlag T. 4, Sárik-Veress M. 17/9, Kiss B. 5/3, Erdélyi A. -, Békési V. 3, Szabó T. 2, Ondima W. 3/3, Müller M. 2
 
U16/B csapatunk vasárnap Budafokot látta vendégül Pasaréten. Elsődleges célunk az lett volna hogy játéklehetőséget kaphassanak U14es játékosaink is, az elkövetkező események felkészülésére. Sajnos az elvárások alatt rosszul teljesített a csapat, így egy kisebb csodára volt szükség ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést az utolsó percekben. Védekezésünk, a számok alapján megfelelő volt, hiszen újra csak 53 pontot sikerült szerezniük ellenfelünknek. Ez pontosan az átlagunk a rájátszás eleje óta, és ezzel U16b csapatunknak van a legjobb védekezése a 3 csoportot összevonva (piros, fehér és zöld). De a számok nem mindig mutatják a valóságot, így akik kifáradtak a mérkőzésre, láthattak egy szokatlanul ritmus nélküli mérkőzést, amelyben játékosaink csak ritkán erőltették meg magukat, hagyva a Budafoki csapatot a komfort zónájában játszani szinte 40 percen keresztül.

Ez valószínűleg nem lesz elég szerdán a Budapesti rangadón, a MAFC ellen. Sokkal több energiára van szükségünk ahhoz hogy a fizikális hátrányunkat kompenzálni tudjuk.

Gratulálok a vendég csapatnak és a játékosainknak.