U16/B – A puskapor otthon maradt

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kovács Dénes edző beszámolója:

 
Soproni SI KA SMAFC/B – Vasas Akadémia/B 56-45 (14-15, 18-16, 15-8, 9-6)
 
Vasas: Rosta P. 16/3, Bartos G. 8, György J. 6, Nagy Zs. 4, Erdélyi A. 4, Sass L. 3/3, Békési V. 2, Sárik-Veress M. 2, Hanzély V. -, Flanek V. –
 
U15-ös csapatunk a kadet bajnokság soron következő fordulójában ahhoz a Sopronhoz látogatott akiket a hazai mérkőzésen könnyűszerrel győztünk le.
 
Srácok odafigyelve motiváltan hajtottak végre a bemelegítést es már a meccs elején szépen egy jó kezdéssel megmutattuk hogy nem volt túlzás a nagyarányú győzelem ami a két csapat első meccsen született. De ezek után mintha elvágtak volna a lendületünket már nem voltunk olyan agresszívak a védekezésben mar nem voltunk olyan fegyelmezettek a támadásban és így az ellenfelünk vérszemet kapva ki is használta a hibáinkat. Hiába volt magasságbeli fölényünk fontos támadó lepattanókat engedtünk a soproniaknak igy lendületünket törve 1 pontos soproni vezetéssel vonultunk a félidőre. Második félidőben ellenfelünk védekezést váltott a győzelem érdekében es egy rendkívül kellemetlen behúzódó zóna védekezést alkalmazott. Fiatal kis csapatunk életükben másodszor találkoztak ilyen típusú védekezéssel es hiába kaptak meg a kellő utasításokat sajnos ebben a korban nehéz meccs közben alkalmazni egy teljesen új taktikai elvárást. A csapatot ellenben dicséret illeti mert néha szépen megtaláltuk a helyzeteket csak hát ezeket be is kell tudni dobni és ezzel a mai napon hadilábon álltunk közelről és távolról is. Összeségében jó tanulság volt de ennél jobban kell reagálnunk az ilyen szituációkra valamint bármi is volt az első mérkőzés eredménye nem alapozhatunk rá.
Az eredmény még mindig másodlagos es olyan szerencsés helyzetünk van hogy hétfőn rögtön megmutathatjuk mérkőzésen hogy ez csak egy kisiklás volt es ez a brigád sokkal többre képes.