U16/B – “B” döntőben a csapatunk!

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Róth Norbert edző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – Félegyházi Térségi Sportiskola  63-55 (21-10, 16-14, 17-20, 9-11)

Vasas: Korompay H. 28/3, Maszlag T. 9/3, Imre M. 8, Bükki D. 6, Kiss B. 5/3, Vadon M. 5, Müller M. 2, Elek D. -, Karda A. -, Kovács L. -, Reményi B. -, Szegedi A. –

Az utolsó fordulóban a Kiskunfélegyháza csapatát fogadtuk hazai pályán. Idegenben ők voltak a jobbak, ezért szerettünk volna egy kicsit szorosabb meccset játszani.
Csapatunk négy negyeden keresztül űzte és hajtotta az ellenfél játékosait, egész mérkőzésen lehetett érezni a hajtást. Az első negyedben megszerezve a vezetést egyszer-kétszer hibáztunk védekezésben, de végig meg tudtuk tartani a vezető pozíciónkat, a mi akaratunk érvényesült. A második negyedben kissé fel tudott zárkózni a Félegyháza. Hullámvölgy jellemezte a harmadik negyedet, ahol 3ponttal többet dobott a vendég együttes.  Az utolsó játékrészben sajnos már nem tudtuk tartani ezt az intenzív tempót védekezésben és amint valamely játékosunknak kicsit lankadt a figyelme egyből megbüntette az ellenfél egy-egy gyorsindítás ziccerrel, 1:1 gól jó plusz egy betöréssel. Ami abszolút pozitívum, hogy az elmúlt négy mérkőzésen folyamatosan fejlődve csapatvédekezésben sikerül előre menetelni, és ezen a meccsen be is bizonyosodott, hogy többre is képesek a 2008-as fiaink.
 
Gratulálok a csapatomnak a B-döntőbe jutásért! Hajrá VASAS!