U16/B: Bevettük Debrecent

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója

Az előző hétvégén megkezdődött az alapszakasz, a Nemzeti Fiú Országos Kadet bajnokság második legjobb 16 csapata számára. Az első fordulóban rögtön egy hosszú utazással kezdtünk Debrecenbe, ahol az államilag kiemelt kosárlabdaműhely Debreceni Kosárlabda Akadémia / B csapatával néztünk farkasszemet.

Debreceni KA/B – Vasas Akadémia/A 48-63 (21-15, 6-21, 10-20, 11-7)

Vasas: Kozári G. 15, Bucskó Z. 14, Kiss-Leizer G. 8, Sávolt Á. 8, Bérces D. 7, Váradi Á. 7, Szabó S. 7, Kiss-Luczai B. 1, Békési M., Gerlits A., Zentay Zs.

A mérkőzést rögtön egy könnyed ziccerből szerzett két pontos kosárral kezdtük. Vezetésünk egészen a negyed közepéig kitartott, ahonnan fordított a szimpatikusan védekező debreceni csapat, ami nem is csoda, hiszen egykori edző kollégám és jó barátom az idei évtől ország keleti régiójában és igyekszik meghonosítani a számára igen jól ismert a Vasas mentalitást. Harcos védekezésüknek meg is lett az eredménye, 6 pontos vezetést harcolt ki a negyed végére. Felkeményedtünk  védekezésben és elkezdtünk igazi Vasas módra védekezni. Ennek köszönhetően magunkhoz ragadtuk a mérkőzés irányítását és a második negyed végére megfordítottuk a mérkőzést. Majd 10 pontos előnyt sikerült kiharcolni. A harmadik negyedben ott folytattuk, ahol az előző félidőt befejeztük. A negyedik negyedben kezdtek fáradni a fejek, amiből fakadóan több olyan hibát vétettünk, ami nem jellemző a fiúkra. A mérkőzést végig kézben tartva, 15 pontos sikert arattunk.

Összegzés:

Nagyon pozitív volt látni, hogy a csapat egyre több alkalommal kosárlabdázik a pályán. Szép támadások és jó kinti dobó helyzetek valósultak meg, amit jó volt kintről nézni. A jövőben jobban figyelni fogunk a labda megbecsülésére, mivel mind az első(11), mind az utolsó negyedben(12!) 10 fölötti eladott labdáink voltak, szemben a második(7) és a harmadik negyed(6) labda eladás számaival. Következő fordulóban a Dávid Kornél KA Aligators csapatával találkozunk, akikkel legutóbb egy igen izgalmas mérkőzést játszottunk és csak 3 ponttal kaptunk ki. Visszavágóra fel!

Fotó: Bornyi Márton