U16/B: Budapesti „rangadó”

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A címben szereplő kijelentés, akkor lehetne teljes értékű ha két azonos korú utánpótlás csapat ütközött volna meg. Azonban ezt a mérkőzést leginkább Dávid és Góliát története tudná a legjobban leírni, azzal a különbséggel, hogy most a méret győzött. 2006 és 2007-es születésű fiainknak sikerült megszorongatni a 2005-ös születésű újbudai csapatot, de a katarzis sajnos elmaradt, viszont rengeteg pozitívumot tartogatott az összecsapás.

MAFC/A – Vasas Akadémia/B 72-67 (21-10, 12-26, 19-16, 20-15)

Vasas: Rosta P. 14, Bérces D. 13/3, Váradi Á. 11, Bucskó Z. 9, Kiss-Luczai B. 6, Sávolt Á. 6, Bartos G. 2, Flanek V. 2, Nagy A. 2, Vajda Z. 2, György J., Hanzély V.

Még az előző év ősze folyamán kellett volna megmérkőznünk a MAFC csapatával. Akkor azonban a vírus helyzet minket is tépázott rendesen, így halasztást kértünk. A megértést ezúton is köszönjük, azt gondolom mindenképpen megérte a csúsztatás, mivel mind a két csapatnak sikerült profitálnia ebből a találkozóból. Az első negyedben határozottan kezdtünk, de védekezésben némileg megilletődötten próbáltuk végrehajtani a megbeszélteket. A második negyedben mindenki elővette a rosszabbik arcát és sikerült egy kőkemény Vasas védekezést bemutatnunk. Ennek köszönhetően bátrabban is támadtunk és sikerült a 10 pontos hátrányból egy 3 pontos félidei vezetést szereznünk. A harmadik negyedben ellenfelünk igyekezett keményíteni a védekezésén, ami kisebb zavart okozott a fejekben. A kezdeti pánikot felváltotta újra a megalkuvást nem tűrő attitűdünk és tovább harcoltunk ellenfelünkkel. Egészen a 38. percig tartottuk a vezetésünket. Ekkor egy gól jó plusz büntető utáni lepattanó harc elvesztése után, kaptunk még egy gyilkos hármast is. Következhetett az időkérés. Az időkérést követően a helyzetünk megvolt, de kicsit elkapkodtuk a befejezést. Ezt követően a MAFC önbizalma visszatért, mi pedig – valószínűleg a fáradtságnak is köszönhetően – kapkodva hoztuk a döntéseinket. Újra kiemelhetem a 77%(!)-os büntetőzésünket és a 15 eladott labdánkat, ami új rekord. Célunk a jövőre nézve, hogy tovább tudjuk gyorsítani a támadásainkat, ami ezen a mérkőzésen már egyre gyakrabban sikerült. Egy igazi kőkemény összecsapás volt, amiből a csoda faktor most még hiányzott. Hatalmas gratuláció a Vasas fiúknak!

Fotó: Bornyi Márton