U16/B – Egy Derby-t meg kell nyerni

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – MAFC/B 65-43 (17-7, 17-10, 8-16, 23-10)

Vasas: Rosta P. 20/3, Sárik-Veress M. 10/3, Flanek V. 10, Bartos G. 9/3, Sass L. 9/3, Hanzély V. 4, Nagy Zs. 3, Szabó T. -, Erdélyi A. -, György J. -, Ondima W. –

Budapesti rangadóra készült ifjú kadet csapatunk Pasaréten, hiszen az előző napi magabiztos győzelem után, egy újabb próbatétel várt minket, mégpedig a MAFC ellen.
 
Csodás kezdés, a pálya mindkét oldalán, csak egy csapat létezett. Ellenfelünk a hatodik percig nem talált be a kosarunkba, (11-0), a félidőben pedig kétszer annyi pontot tudtunk szerezni mint ők (17-7 és 17-10). Ezt elsősorban a védekezésünk alapozta meg, minden egyes támadást nehézzé tudtunk tenni, így labdaszerzésből vagy védőlepattanókból indulhattunk építeni támadásainkat.
 
De mivel túl nyugodt lehetett volna ez a mérkőzés és valószínűleg a fiúk nem akarták hogy hátra tudjak dőlni a székemen, hagyták a MAFC-i gárdát teljesen megfordítani a mérkőzés képét. Agresszív védekezésük összezavarta játékosaimat, 5 percen át mi nem találtunk egyetlen kosarat a negyed elején, és a MAFC 8 pontig faragta le a hátrányát. (8-16 ebben a negyedben) és egy EGYES IBM csapat szinten, ami mindent elárul. 8 fault, 11 eladott labda, 33%-os mezőnydobás..
A feladat nem volt egyszerű, hiszen meg kellett állítanunk egy teljes sebességgel felénk száguldó vonatot…
De mivel egy Derby-t nem lejátszani kell, hanem megnyerni, a fiúk, mint legtöbbször észhez tudtak térni az utolsó negyedben, visszatért a hatékony védekezésünk és támadásban szépen kihasználtuk támadó játékaink összes elemét.
33-as IBM, (míg ellenfelünk – 3 ebben a negyedben) , 64%-os mezőnydobás, 67%-os tripla, 5 gólpassz, 23 pont… És végül egy 22 pontos győzelem Akadémistáink számára.
 
Gratulálok a MAFC-nak, megizzadtunk ezért a győzelemért és ezt nekik köszönhetjük.
Természetesen Gratulálok játékosaimnak is, mert a vonatot csak együtt lehetett megállítani…