U16/B – Egy jó negyed elég volt

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója: 

 
Vasas Akadémia/B – Szombathelyi SI KA/A  60-50 (24-11, 9-9, 12-13, 15-17)
 
Vasas: Bartos G. 19/3, György J. 12/3, Vajda Z. 8, Sárik-Veress M. 7/3, Erdélyi A. 4/3, Rosta P. 4, Hanzély V. 3, Nagy A. 2, Sass L. 1, Nagy Zs. -, Ondima W. –
 
Egy jó negyed elég volt fiatal U16-os csapatunknak, hogy győzelemmel tudjuk zárni a mérkőzést az eddig veretlen Szombathely ellen. Hogy milyen fontos a hozzáállás, a koncentráció, már az első pillanatokban bemutattuk ellenfelünknek, és azt is, hogy a fizikális hátrányunk ellenére nem fogjuk hagyni magunkat.
Teljesen átrohantunk rajtuk a mérkőzés elején. A 9. percben már 17 pontos előnyre tettünk szert (24-7). Mindezt egy komoly, fegyelmezett csapatvédekezés alapozta meg, ami után felszabadultan tudtunk támadni.  Ezt az iramot nem tudtuk sajnos megtartani, és ahogy ezt korábban leírtam már, minden játékosnak fel kell nőnie a feladathoz, hogy ne csökkenjen az előnyünk, bárki is van a pályán. A védekezési alapszabályokat mindenki be tudja tartani, emellett jobban kell vigyáznunk a labdára, és főleg a lepattanókra. A Szombathelyi gárda 3 negyeden keresztül dominált a saját palánkunk alatt, ahol 15 támadó lepattanót szedték. Ez elfogadhatatlan. 
Így a végjátékot szorosabbá tettük magunknak, de a hajrában, mint a Honvéd ellen, sikerült megtalálni azt az extra energiát amely szükséges arra, hogy győzelemmel távozzunk a pályáról. 
 
A 100. mérkőzésem alkalmára a Vasas Akadémia színeiben, megint csak gratulálni tudok csapatomnak, és nagyon büszke vagyok ez elmúlt 20 hónap munkájára amit együtt végeztünk. Csak így tovább.