U16/B: Jó mentalitású ellenfelet győztünk le

Fiú Kadett Regionális Közép régió, Felsőház, alapszakasz, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – PAFC Basket 88:42 (15:9, 21:12, 26:10, 26:11)

Vasas Akadémia: Aruwa 2, KISS 15/3, Horváth B. 9/3, BARTHA ZS. 8, KOVÁCS 20.

Csere: Rácz 1, KONTA 11/3, DUNAI 9, KELEMEN 10, Tittmann 3.

 
A kedd esti mérkőzésen – a biztos győzelem megszerzése mellett – a mostanában gyakorolt védőelemek alkalmazása volt a fő célunk.

Eleinte még megilletődöttnek tűnt a Piliscsaba, de pár perc után alaposan belelendült. A vendég gárda személyében egy nagyon jó mentalitású csapatot ismerhettünk meg, agresszív letámadó védekezéssel.

 
Kicsit „akasztották a hóhért”, mert sok labdát eladtunk, ritmustalanul támadtunk és jó pár lerohanásos gólt is kaptunk, így a második negyed közepén csak 5 pontnyi előnyünk volt. A nagy szünetig hátralévő percekben azonban megráztuk magunkat és további 10 ponttal sikerült növelni a különbséget. Szép volt a hajrá, de az első félidő egészét nézve inkább a max. lóerőt bevető vendég csapatot illette a dicséret.
 
A fordulást követően tovább élesedtünk, egyre többet adtunk ki magunkból. A szigorúbbá vált védekezésünk okosabb támadásokat szült, végre jó ritmust fogtunk. Az idő haladtával az addig szívósan küzdő ellenfelünk egyre jobban elfáradt, így végül majdnem 49 ponttal nyertünk. Hogy mégsem annyival, annak egy ritkán látható, ív nélküli félpályás dugó volt az oka, mely a palánkról csapódott a gyűrűnkbe – minden fizikai törvénynek ellentmondva.
 
Igen értékes összecsapás volt ez a számunkra! A Tóth Balázs vezette Piliscsaba védekezése komoly erőbedobásra késztetett minket, és a nagyobb arányú győzelem eléréséhez arra is szükségünk volt, hogy a második félidőben már sokkal jobban odafigyeljünk a meccs előtt megbeszélt szakmai célokra.
 
Fotó: Bornyi Márton