U16/B: Követjük az „A” csapat nyomdokait

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:Október 10-én még gond nélkül sikerült pályára lépnünk az I. fordulóban, azonban ezt követően hozzánk is beköszöntött a vírus és az ezzel járó protokoll intézkedések. Ennek következtében 10 napra le kellett állítanunk az edzéseinket, de ez nem szegte a csapat kedvét és kettőzött erővel készültünk a következő lehetőségre, amikor újra mérkőzést játszhatunk. Azzal a Vásárhellyel találkoztunk, akiket korábban már az U16/A csapatunk is két vállra fektetett.

Vasas Akadémia/B – Vásárhelyi Kosársuli/A 90-47 (25-11, 26-14, 20-14, 19-8)

Vasas: Bucskó Z. 16, Kozári G. 12, Gerlits A. 11, Kiss-Leizer G. 10, Szabó S. 10, Váradi Á. 10, Kalmár A. 6, Láposi M. 6, Ménesi M. 5, Sárik-Veress M. 4.

A körülmények ellenére, ott folytattuk, ahol Debrecenben abbahagytuk. A mérkőzés első percétől megragadtuk az irányítást és nem is engedtük ki a kezünkből. Mindenki, aki pályára lépett megfelelően, jó koncentrációval játszott. Sikerült előre lépnünk mind a védő, mind a támadó a játékunkban – illetve a játékról való gondolkozásunkban -, aminek köszönhetően sok szép helyzetet sikert kialakítanunk, akár szerzett labdát követően, akár felállt védelem ellen. Hatékonyak voltunk a közeli helyzeteinkből (64%), ezt tovább segítette a 18 darab labdaszerzésünk is. Külön öröm volt, hogy több labdát szereztünk, mint amit eladtunk (17). Nagy dicséret illeti, ezért a csapatot, mivel úgy látom, hogy kezdünk felelősségteljesebben kosárlabdázni. A kosárlabda minden elemében sikerült ellenfelünk fölé kerekedni, amit az eredmény is tükröz. Cél, hogy haladjunk tovább ezen az úton és az erősebb ellenfeleinkkel szemben is képesek legyünk megvalósítani, a Vásárhely ellen mutatott játékunkat.

Összegzés:

A pozitívumok mellett, tovább kell fejlődnünk a büntető és a távoli kísérleteink hatékonyabb értékesítésében, valamint a komolyabb játékerővel bíró csapatok ellen is meg kell mutatnunk a fogunk fehérjét, mind a támadó mind a védő oldalon. Jó volt újra mérkőzést játszani, mindenki vigyázzon magára!

Fotó: Bornyi Márton