U16/B: Magabiztos győzelem, megsüvegelendő teljesítmény

Fiú Kadett Regionális Közép régió Felsőház, alapszakasz, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

MAFC/B – Vasas Akadémia/B 54:95 (11:27, 7:19, 18:29, 18:20)

Vasas Akadémia: Konta 2, RÁCZ 10/3, Horváth B. 13, Kelemen 4, Honti B. 5/3.

Csere: BARTHA ZS. 7, Kovács 5, KISS 25/6, LAKATOS M. 13, Aruwa 5/3, Vadon 6.

 

Nehéz szituációban találtuk magunkat, hiszen az ellenfél soraiban számos volt vasasos játékos melegített. Valószínűleg nem volt szükségük hosszú motivációs öltözői beszédre…

A szurkolói padok teljesen megteltek, az 50-60 néző szinte teltházat jelentett a Menyecskében.

 
Talán a megvariált kezdő ötösünk, vagy a feszült hangulat volt az oka (esetleg mindkettő), de nem kezdtünk elég határozottan. A 7. percben csak kettő pontocska volt az előnyünk. A Kiss-Lakatos duó pályára lépése azonban nagy löketet adott a csapatnak, előbb repesztettünk egy 12:0-t, majd hosszú perceken át egész a nagyszünetig alig engedtünk gólt a hazaiaknak. A korábban említett 12:10-es állásról ezalatt 46:18-ra módosult az eredmény.
 
A második félidőben már hosszabb etapokat kaptak a pályára lépő játékosok, de ez nem volt minden esetben jó hatással a játékunkra. A harmadik negyed végén még akadt egy Konta és Horváth Botond vezette 9:0-ás futás, de a záró negyedben már felváltva estek a kosarak.

Értékes és tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. A speciális lelki nyomás és a külső tényezők miatt egy igazi tétmeccset játszhattunk, amit mesterségesen szinte lehetetlen szimulálni. Ilyen körülmények között a magabiztos győzelem és 71%-os büntetőzés (34/24) mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény!

Fotó: Bornyi Márton