U16/B – Megint 48 óra

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója: 

 
Vasas Akadémia/B – Soproni Tigrisek  74-63 (20-16, 11-27, 20-12, 23-8)
 
Vasas: Nagy A. 6, Maszlag T. 5, Zöldi P. 16/12, Nagy Zs. 4, Flanek V. -, Ondima W. -, Sárik-Veress M. 8/6, György J. 6, Müller M. 2, Erdélyi A. 10, Sass L. 3/3, Halasy Ö. 14/6
 
Fiatalabb Kadet csapatunk második meccsét játszotta vasárnap Pasaréten, Sopron ellen, ismét 48 órán belül. A forgatókönyv hasonló volt a péntekihez, de most az első negyed végére, nekünk jött ki jobban a lépés, és 4 ponttal tudtunk vezetni. Ám a Soproniak újra megmuttaták legjobb arcukat a második negyedben, szinte az összes támadásuk 2 ponttal végződött. Képtelenek voltunk megállítani ellenfelünket. Így a félidőre 12 pontos előnyre tettek szert. (31-43) A félidei beszéd ismét nagy hatással volt a srácokra, megtaláltuk az ellenszert védekezésben is, összpontosítottuk az energiánkat, és a második félidő teljesen egyirányú lett. A védekezésünk elbizonytalanította a vendégeket, támadásunk pedig egyre ritmusosabbá vált. A 37. Percben 2 pontos előnyünket növelni tudtuk, és még a 8 pontos hátrányt is sikerült ledolgoznunk a pénteki meccshez képest, hiszen egy tökéletes 11-2-vel zártuk a találkozót.

Gratulálok az összes játékosomnak, kadett és serdülő, azoknak akik részt vettek a találkozón, és azoknak is akik nem voltak keretben de szurkoltak 40 percen keresztül. Szerdán, Szombathelyre utazunk, a fehér csoport első helyéért fogunk megküzdeni.