U16/B: „Revans”

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Zöld csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Előző hétvégén hazai pályánkon láttuk vendégül a szombathelyi csapatot. Tavaly októberben találkoztunk korábban. Akkor egy igencsak egyoldalú mérkőzést játszottunk velük, ahol döntően ellenfelünk akarata érvényesült. Szerettük volna kijavítani a csorbát. 

Vasas Akadémia/B – Szombathelyi SI KA/A 74-59 (17-17, 22-15, 11-15, 24-12)

Vasas: Váradi Á. 18, Filipovic I. 13. Kiss-Leizer Gergő 13, Bérces D. 11, Szabó S. 9, Ménesi M. 6, Sávolt Á. 4, Gerlits A., Kiss-Luczai B., Láposi M., Mungufeni B.

Sajnos a vírushelyzet mindkét csapatot megtépázta – így voltak hiányzók -, de ennek ellenére mindkét fél igyekezett a lehető legtöbbet kihozni az összecsapásból. Már az első negyedben érezhető volt, hogy ez a mérkőzés más lesz az előző találkozóhoz képest. Sikerült egy egál negyedet játszanunk velük, valamint alkalmanként kisebb megugrási kísérleteink is voltak. A második negyedben tartottuk a fókuszt, majd a félidő végére sikerült 7 pontos előnyt kialakítani. A félidőt követően a harmadik negyedben hasonlóan alakult a mérkőzés mint korábban. Mind a két csapat igyekezett megvalósítani a saját elképzeléseit, illetve megakasztani ellenfelének próbálkozásait. A szisztematikus védekezésünknek köszönhetően a negyedik negyedet nagyon jól kezdtük, mivel a 32. percben sikerült egy 8-0-ás rohamot indítanunk, amit az utolsó percre 19 pontosra duzzasztottunk. A csapat kellő attitűddel és jól valósította meg a védekezési taktikáinkat és a kellő pillanatokban keményebben és pontosabban játszott támadásban. A statisztika mutatóiban tovább kell fejlődnünk, de a 44 lepattanó (ebből 12 támadó) mindenképpen előre mutató. Gratulálok a csapatnak, hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton