U16/B – Ritmus nélkül is sikerült…

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:
 
Vasas Akadémia/B – Nyíregyházi Sportcentrum/A 79-65 (21-17, 19-20, 22-14, 17-14)
 
Vasas: Bartos G. 22/6, Sárik-Veress M. 21/15, Vajda Z. 16/6, Sass L. 5/3, Hanzély V. 4, György J. 4, Flanek V. 3, Nagy Zs. 2, Szabó T. 2, Halasy Ö. -, Erdélyi A. -, Ondima W. –
 
U16/B csapatunk a csoportban 2. helyen álló Nyíregyházát fogadta vendégül. A célunk egyszerű volt. Átvenni tőlük ezt a pozíciót.
 
A meccs jól indult, 3 gyönyörű támadás után 6-2-es vezetésnél, ellenfelünk időt kért és zónás védekezéssel próbálta megállítani támadó játékunkat. 5 perc után már 15-4 volt az állás, ez csak azért fontos mert nem a zóna védekezés zavarta meg a csapatunk játékát a későbbiekben, hanem saját magunk…
 
Az ellenfeleink védekezésétől függetlenül, nem lehet ezt a játékot ritmus nélkül játszani. Pedig öt perc után teljesen kiestünk a ritmusból. Mind védekezésben, mind támadásban, a Nyíregyháziak megfordították a mérkőzés képét, így a második negyed közepén 27-33-as állásnál tartott a találkozó.
 
Ahogy ezt már többször is tapasztaltam, fiatal kadet csapatunkból nem hiányzik a büszkeség. Ezért rendszeresen erre a gombra kell rányomni ahhoz hogy a dolgok vissza álljanak a rendes útra. Így már a félidő előtt sikerült a vezetést vissza venni és 40-37-es állással zárni az első félidőt. 
 
A második félidő ismét jól indult, a negyed közepén 15 pont fölé növekedett az előnyünk. Ezt a különbséget szinte végig tudtuk tartani, de hiányolhatjuk a ritmust amelyhez hozzá vagyunk szokva.
 
Ellenfelünk tökéletesen zavarta meg a játékunkat. Ennek ellenére csak gratulálni tudok a srácoknak. Dobni 79 pontot ilyen behúzódott és szervezett védekezés ellen, ez már egy szép teljesítmény ebben a korosztályban. 10 triplát szórtunk 40% fölött. 
 
Mindenki szépen fejlődik,  még úgy is, hogy 2 válogatott játékosunk pihenőt kapott. A csapat sikeresen tudta pótolni a távollétüket.
 
Jövő hétvégén 2 mérkőzés vár ránk, a SMAFC és a MAFC ellen, mindkettő hazai pályán.