U16/B: Színvonalas meccset játszottunk a Törökbálinttal

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, alapszakasz, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

ELITE-Basket Törökbálint – Vasas Akadémia/B 67:79 (20:24, 14:26, 14:14, 19:15)

Vasas: Konta 2, Lakatos 4, KISS 17/3, HONTI B. 8/3, KELEMEN 14.

Cs: Horváth B. 9/3, BARTHA ZS. 14, Dunai 9/3, Rácz, Aruwa 2.

 
Pontosan egy hónapja találkozott először a két csapat, akkor Pasaréten 11 ponttal nyertünk, így mi az első, az ELITE a második helyen mehetett az ünnepekre.
 
A mérkőzés első párharcát a hazaiak nyerték, mivel nekik sikerült először egy felmosófával kipiszkálni a palánk mögé beragadt labdát.
 
A kezdő negyed gyors kosárlabdát hozott, a támadójátékunk nagyon rendben volt, de a védekezésünk ingatag lábakon állt. Főleg a labdás 1:1-ekben maradtunk alul.
 
A második negyedben sikerült kijavítani az említett hibákat és kintről is nagyon jól dobtunk, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy eddigi együttműködésünk legerősebb tíz percét láthattuk a csapattól.
 

A szünet után kissé statikussá vált a játékunk, ami egy ideig nem mutatkozott meg az eredményen (sőt, már húsz pont fölött is vezettünk), de ami késik, nem múlik: a ritmusvesztésből adódó törvényszerű visszaesés hamarosan bekövetkezett…

 
A negyedik negyed elején még volt egy jó periódusunk, de igazából így is elmondható, hogy a második félidőben már nem tudtunk olyan extra játékot hozni, mint az elsőben.
 
Akárcsak decemberben, ezúttal egy nagyon színvonalas és építő csatát vívtunk a Törökbálinttal, ami gyakorlatilag a regionális alapszakasz döntője volt.
 
Gratulálok a csapatnak!
 
Fotó: Bornyi Márton