U16/B – Vereség a Kecskemét csapata ellen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Róth Norbert edző beszámolója:

 
Kecskeméti KA/A – Vasas Akadémia/B  93-56 (20-13, 25-17, 23-8, 25-18)
 
Vasas: Korompay H. 22, Imre M. 9, Müller M. 6, Reményi B. 6, Vadon M. 6, Kiss B. 3/3, Kovács L. 2, Maszlag T. 2, Bükki D. -, Karda A. -, Szegedi A. –
 
A mérkőzést jó ütemben kezdtük, de hamar megmutatkozott a Kecskemét fizikális fölénye. Szerzett labdákkal az első percekben még játékban voltunk, de az eladott labdák és a lepattanók hiánya 10pont fölé növelte a hazaiak előnyét és így a félidőben 15ponttal vezetett a Kecskemét. A szünet után nem tudtuk felvenni a ritmust. Az ellenfél átfutott rajtunk, támadólepattanókat szedett és második-harmadik esélyből sok pontot szerzett. A mérkőzésen végig dominálva a kezükben tartva a gyűrű alatti területet lepattanók tekintetében alul maradtunk. Ami dicséretes, hogy sikerült ellenfelünket 19 eladott labdára késztetni, mi pedig 13 szerzett labdával zártuk a mérkőzést. Sajnálatos módon egyik kulcsjátékosunk a második negyed végén kipontozódott, ami nem könnyítette meg a csapat dolgát a palánk alatt.

Ami abszolút pozitívum, hogy a mérkőzés folyamán mindegyik játékrészben voltak jó periódusaink amikor koncentráltan védekezve meg tudtuk szerezni a labdát működött a letámadásunk és gyors indításból szereztünk könnyű kosarakat, volt, hogy háromszor egymás után. Amint lankadt ez a koncentráció, egyből felállt védelem ellen kellett támadnunk, ami jelentősen megnehezítette a fizikálisabb felépítésű kecskeméti csapat ellen a dolgunkat. Kovács Lázár a padról beállva nagyon hasznosnak bizonyult. A harmadik negyedben elég kevés értékesíthető helyzetünk akadt, annak ellenére, hogy a helyzeteinkért sokat küzdöttünk. Az utolsó játékrészben próbáltunk sebességet váltani. Ismét szereztünk labdákat, harcoltunk ki faultokat, de sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az ellenfélhez. A Kecskemét jól használta fizikumából adódó előnyét, megérdemelten nyertek.

Hajrá Vasas!