U18 – A jó védekezés győzelmet hoz az úton

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság, Alapszakasz, Stephen Arigbabu vezetőedző beszámolója:

 
Szolnoki KA – Vasas Akadémia 51-91 (12-19, 12-19, 9-29, 18-24)
 
Vasas: Cseh B. 18, Várszegi Á. 16/9, Bérces D. 12, Lenkó V. 11/3, Bartha Sz. 8, Filipovic I. 7, Major B. 6, Szilágyi Á. 4, Lugossy Á. 4, Kiss-Leizer G. 4, Váradi Á. 1, Sávolt Á. –
 
Vasárnap Szolnokra utaztunk az U18-as csapattal, hogy újból legyőzzük a hazai csapatot.Ez motivált minket az utunk során.
Szorosan kezdtük a mérkőzést.Kihagytunk közeli dobásokat és ez kedvezett az ellenfeleinknek akik támadólepattanókkal büntették ezt meg, de egy-két jól felállt támadás után vissza vettük a vezetést.Az első negyedet 12-19-re nyertük.
A folytatásban jobban figyeltünk a faultokra de a sok eladott labdánk miatt mezőnygólokat kaptunk. Egy időkérés után összeszedtük magunkat és pozitív mérleggel zártuk a negyedet.
Nagyszünet következett amiről új erővel visszatérve 2-18 arányú rohamot vezettünk. A meccs vége felé a hazai csapat intenzitása csökkent, ez kedvezett nekünk.
Szerzett labdáinkból sok könnyű kosarat tudtunk dobni. Végül 40 pont különbséggel nyertük meg a mérkőzést ismét győzedelmeskedtünk a szolnoki csapat felett. Ez a meccs nagy csapatmunka volt, minden játékos valóban hozzájárult a győzelemhez, ami fontos volt néhány játékos miatt.
A következő fordulóban a PVSK NKA csapatát fogadjuk hazai pályán. Reménykedünk győztes folytatásban.