U18: Csík Ricsi válogatott formában

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia- Körmendi Törpördögök  78-58 (18-19, 12-14, 21-16, 27-9) 

Vasas: CSÍK 20/3, Meződi 6, Bulyáki-, Kelenföldi 6, Schiller 8.Cserék: BENCSIK 23/3, Koflanovics 3/3, Bartha 4, Jenei 6/6, Vadász 2, Kódor-.

A mérkőzésen nem számíthattam Honti Olivérre, akit sajnálatos sérülés ért, remélem 2 héten belül visszatér már mérkőzésre is, Kovács Bubu pedig a fokozott terhelés miatt pihenőt kapott. Az öltözőben elhangzott, hogy a lepattanókat szedjük és abból gyorsan induljunk meg, majd a 8 játékossal érkező Körmend ellen, egyszerűen daráljuk be őket és használjuk ki fizikai fölényünket is.

Ehhez képest teadélután következett a mieinknek. Szépen lejöttünk játszogatni vasárnap délután, kellemes ebéd utáni sziesztánk közepette senki nem szólt a Körmendnek, hogy nem győzni jöttek. Egy félidőnyi játék után, melyben sikerült a leghalványabb ez évi teljesítményünkkel előállni, elfogyott a türelmem, végül eddig nem látott 4 irányító, egy magasos, alacsony szerkezetre váltottunk és a feljavult védekezésünknek köszönhetően 36-49 után egy 22-0 futással eldöntöttük a meccset. Ekkor nagyon rendben volt az 1:1 elleni védekezésünk és kimondottan jól indultunk. Kiemelendő a csapatjáték ismét ezen a meccsen, de ez sokak ellen nem lesz elég, a Körmend ma visszaengedett minket a meccsbe, de lesznek majd kevésbé gáláns csapatok. Az idei év leglassúbb játékával most erre futotta…

Kiemelném külön Csík Richárdot, aki bámulatos tripla duplát ért el 20 pontos, 13 lepattanós, 13 gólpasszos produkciójával, 44VAL mutatóval, ami egy ilyen nyögvenyelős kevés pontos meccsen extra teljesítmény. Ricsi meccsek óta válogatott formában játszik, ilyen formában pedig hamarosan első felnőtt bevetésére is sor kerülhet.

Folytatás kedden Sopronban.

Fotó: Bornyi Márton