U18: Fantasztikus befejezéssel miénk a bronzérem, megdolgoztunk érte

Lakatos Máté fantasztikus, utolsó másodperces triplájával húztunk be, s szereztük meg ezzel a bronzérmet.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A 71-72 (21-15, 15-27, 21-12, 14-18)

Vasas: Bartha Zs. 16, Kelemen Á. 11, Horváth B. 3/3, Lakatos M. 5/3, Pleesz Á. -, Dunai Z. 8/3, Várszegi Á. 20/15, Major B. -, Tóth B. 6/6, Cseh B. 3/3,Németh B. -,

Sajnos remekül kezdte a bronzmeccset a rendező kőbányai együttes, amely a 7. percben 14-3-ra vezetett. Ezt követően találtak magukra a fiúk, előbb Tóth Balázs hármasaival felzárkóztunk, marad parádés második negyedet produkálva Bartha Zsombor és Kelemen Ádám vezérletével fordítottunk, s hatpontos előnnyel zártuk az első félidőt. Ahogy a mérkőzést, úgy a második félidőt is a Zsíros Akadémia csapata kezdte jobban, a harmadik negyed első felében szinte „átrohanva” rajtunk egy 17-4-gyel hétpontos előnyre tett szert. 

Az első félidő forgatókönyve viszont továbbra is folytatódott a másodikban, hiszen Várszegi Ádám kinti kosaraira építve újfent magára talált együttesünk, amely a negyedik negyed elején átvette a vezetést. Erre azonban újfent egy 6-0-lal reagált a kőbányai együttes, de a szakasz közepén egyenlítettek a fiúk, 66-66 volt az állás. A hajrá szoros és kiélezett volt, a fiúk pedig végig hittek a győzelemben, melyet  Lakatos Máté fantasztikus, utolsó másodperces triplájával húztunk be, s szereztük meg ezzel a bronzérmet.Jó volt látni a végén a csapat euforikus örömét, megérdemelték a srácok!!!

Varga István, a Zsíros Aréna Kőbánya/A vezetőedzője: A második negyed gyenge teljesítménye rányomta a bélyegét a mérkőzés alakulására, de a többi játékrészben jól küzdött a csapat. Az utolsó pillanatban dobott kosárral vesztettünk. Gratulálunk a bronzérmesnek!

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak, és tiszteletem a nagyon jó kőbányai csapatnak! Olyan meccs volt, amire számítottunk. Nagyon örülök, hogy az egész szezon kemény munkája kifizetődött, akár egy ilyen dobással is. Nagyon örülök

Fotó: Bornyi Márton