U18 – Fontos győzelem, megfelelő különbséggel

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság, Alapszakasz, Stephen Arigbabu vezetőedző beszámolója: 

 
Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 71-50 (15-14, 18-14, 19-10, 19-12)
Vasas: Várszegi Á. 14/3, Cseh B. 12/6, Bérces D. 10, Major B. 10, Pleesz Á. 9/3, Tóth B. 8, Lugossy Á. 6, Bartha Sz. 2, Lenkó V. -, Filipovic I. -, Szilágyi Á. –
 
U18-as csapatunk december 3.-án, Pasaréten fogadta a Zalaegerszeg együttesét a visszavágóra, akiktől idegenben kikaptunk 11 ponttal. A mérkőzés első félideje még szoros volt, támadójátékunkkal nem voltunk teljesen megelégedve. A második félidőben sikerült a játékunkon javítani, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést.
A mérkőzést sok hibával indítottuk és az első negyed elején hagytuk, hogy könnyű kosarakat szerezzenek. A negyedek során ezt a hibánkat sikerült fokozatosan kijavítanunk. A meccsen számunkra a támadójátékunk javítása volt fontos. A mérkőzés elején rengeteg hibát vétettünk, sok labdát adtunk el. A második félidőre ezen, valamelyest javítottunk, viszont a támadó lepattanóink nélkül ez a mérkőzés sokkal nehezebb lett volna. Sokszor kaptunk második esélyt a pont dobásra, melyet ki tudtunk használni. Jó munkát végeztünk védekezés szempontjából, hisz csak 50 pontot engedtünk ellenfelünknek. A jövőben a támadó és védő oldalon vétett hibáink számát csökkentenünk kell, hogy még eredményesebbek lehessünk, ezen pedig keményen fogunk dolgozni egész évben.