U18: Hasznos Nemzetközi Tornán vettünk részt Léván

Lévai Nemzetközi Utánpótlás Torna, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Victoria Zilina U19 – Vasas Akadémia U18 102-72  ( 28-9, 25-25, 17-23, 32-15)

Vasas: MEZŐDI 22, Horváth 8/6, Gászner 11, Bartha 8, Kódor 2.                                                                                                                                  

Cserék: Honti 2, Jenei 9/3, Vadász 5/3, Tittmann 3/3, Somogyi 2, Hanzély-.

 

A Zsolna U19 csapatával mérkőztünk meg az első nap első mérkőzésén. A buszból kiszállva, sokként ért bennünket az első negyed. Az első félidő végére 25 pontot kaptunk gyorsindításból és 9 eladott labdánk volt. Voltak a meccsen szép periódusok, mikor sikerült megoldanunk, hogy egymáshoz passzoljunk, ne az ellenfélhez. Ekkor egész jó és ötletes támadásokat vezettünk taktikai fegyelemmel. Ebből a negyedik negyedre semmi nem maradt, így szorossá sem tudtuk tenni a találkozót. Rendkívül kevésnek találtam a csapat szinten 12 gólpasszt, valamint lepattanóban is rendesen alulmaradtunk. Vártuk a délutáni meccset és a folytatást.

 

Vasas Akadémia U18 – NH Ostrava U19 79-83  (25-20, 15-28, 20-14, 19-21)

Vasas: MEZŐDI 14, Horváth 15/9, BARTHA 11, GÁSZNER 18, Kódor -.                                                                                                               

Cserék: Honti 2, JENEI 11/6, VADÁSZ 8/3, Somogyi -, Hanzély-.

A cseh csapattal mérkőztünk nem sokkal az előző mérkőzés kora délutáni befejezése után. Itt már jóval motiváltabban és felkészültebben érkeztünk. Kezdtük felvenni a ritmust. Tanulva az első meccsből, külön odafigyelt a csapat a gyorsindítások megakadályozására és a felelőtlen eladott labdákra. Ellenfelünk igyekezett az 1:1 játékára építeni és megtalálni legjobb játékosait. Jó és koncentrált kezdés után kimaradtak könnyű lehetőségeink és az ellenfél vezetéssel mehetett szünetre. Ezután a harmadik negyedet sikerült az elsőhöz hasonlóan kezdeni, melynek az eredménye az lett, hogy meccset csináltunk ismét. A végjátékban rossz döntéseket hoztunk és ez védekezésben jött ki a legjobban. Demoralizáló kosarakat kaptunk és abból nehezen álltunk már fel. Kiemelendő, hogy 5 ember jutott 10 pont fölé a csapatból és bizonyos periódusokban nemzetközi szintű sebességet ütöttünk meg, igaz sok hibával.

 

NH Ostrava U17 – Vasas Akadémia U18 69-92  (25-19, 16-24, 21-30, 7-19)

Vasas: MEZŐDI 29, HORVÁTH 22/12, Gászner 6, Bartha 3, KÓDOR 8.                                                                                                               

Cserék: Honti 4, VADÁSZ 6/3, Veres 5, Tittmann 2, Somogyi 4, Hanzély 3/3.

Az Ostrava U17-es csapatával mérkőztünk, akik nagy agresszivitással és vehemenciával álltak neki a mérkőzésnek. Mi úgy gondoltuk, hogy ez simán meg lesz, ránézve az ellenfélre. Sajnos megint, mindenkor motiválni kellett a csapatot, mert elég kínos módon oktatott minket egy fiatalabb csapat. Kisebb szégyenben voltunk az első félidőben, főleg abban a tekintetben, amit védekezés címszó alatt műveltünk. A második félidőben megfelelően komolyan vettük az ellenfelet, amely teljesen szétesett, csapda és kontra agresszív védekezés ellen már fel sem tudták nagyon hozni a labdát, így nem jutottak el olyan helyzetig, hogy megverjenek minket 1:1 -ben, mint azt tették az első félidőben.

Vasas Akadémia U18 – NH Ostrava U17  74-52  (24-8, 8-22, 24-10, 18-12)

Vasas: Meződi 14, Horváth 16/6, HONTI 4, Gászner 8, Kódor 4.                                                                                                                           

Cserék: Vadász 4, Veres 2, Tittmann-, Bartha 11, Somogyi 4, HANZÉLY 8/3.

Ellenfelünk a második egymás elleni küzdelemben még nagyobb vehemenciával érkezett. Mindenki hozott magával baltát és vésőt, volt, akinél kasza is volt, minden helyzetben próbáltak verekedni. Az első negyedben kissé lenyugtattuk őket, így már nyeregben lévő csapatunk elaludt a második negyedben. A harmadik negyed szép játékot hozott, remekül oldottuk meg a feladatainkat támadásban, helyenként szórakoztató játékot mutattunk.

 

Torna szakmai összefoglaló: Agresszivitásban és sebességben jelentősen le vagyunk maradva a nemzetközi középmezőny aljától is. Technikai hibák tömkelege jött elő ilyen szinten is. Pozitív, hogy felvettük a ritmust egy mérkőzés után és páratlan korosztály miatt egy évvel idősebbek ellen is megálltuk a helyünket. Azonban látni kell, hogy ezek a csapatok (U19) jóval előttünk állnak. Nagyon hasznosak ezek a nemzetközi meccsek mert hamar beletanul az ember, hogy mi az, ami elmegy otthon és itt nem. Igen, itt nem értek oda a rossz passzok, itt el kellett szakadni, hogy labdát kapj, itt 2 másodperc helyett 0.5 volt egy dobásra, itt úgy kellett játékot szervezni, hogy közben ott lohol a védő a nyakunkon, gyorsabban, pontosabban kellett reagálni. Ezen alapokkal kell nekünk is elindulni, amelyekkel csak részben rendelkezünk. Pozitív dolog viszont, hogy Kódor Tominak voltak hasznos és jó meccsei, kezdi felvenni a ritmust és felelősséget, mellette pedig Horváth Hunor is kapkodta magát és próbálta megoldani a feladatát. Honti Balázs esetenként nagy mezőnymunkát végzett. Meződi Patrik pedig az egész tornán kiemelkedett sebességével, befejezéseivel és energiájával, amihez remek büntetőzés is párosult. Abszolút nemzetközi szint, megérdemelt MVP cím volt. Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton