U18: „Kiütéses” győzelem a Budaörs ellen

 Országos Junior Bajnokság, kiemelt alapszakasz, IV. forduló, Pasaréti Sportcentrum, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

 

Vasas Akadémia – Budaörsi DSE  101 – 63  (20-18, 32-14, 27-16, 22-15)

Vasas Akadémia: CSÍK 14/3, Meződi 6, HONTI 14/6, KELENFÖLDI 5, KOVÁCS 14.

Cserék: KOFLANOVICS 19/12, Bencsik 16/12, Bulyáki 2, Schiller 5, Bartha 4, Veres 2, Jenei-.

A mérkőzés előtt felhívtuk a figyelmet arra, hogy ne tévesszen senkit sem meg az ellenfél eddigi eredménylistája, hazai pályán ugyanolyan iramot akartunk látni, amilyet gyakoroltunk a héten, a mérkőzést nagyon komolyan kell venni. Ennek megfelelően egy egyébként jó szerkezetű csapat ellen korlátlan urak voltunk, idén másodszor jártunk 60 lepattanó felett, amiért a csapatot dicséret illeti.

Az első negyedben némi változás történt nálunk. A remek formában játszó Honti váltotta a kezdőben Bencsiket, a várakozásnak megfelelően Olivér felnőtt a feladathoz és ebben a szerepkörben is jól játszott. Kisebb kapkodással kezdődött a részünkről a meccs, az ellenfél kitámadott és próbáltak elkapkodott támadásokra kényszeríteni minket. Ekkor kissé pontatlanok voltunk, de végig az akaratunk érvényesült. A második negyed felénél érkezett Koflanovics Kristóf, aki zsinórban 3 triplát vágott be, ez a túloldalon válasz nélkül maradt, ezt a rohanást meglovagolva a félidőben eldőltek a lényegi dolgok.

20 pontos előnyünk birtokában a megbeszéltek szerint agresszíven kezdtük a harmadik negyedet is, Csík és Koflanovics remekül vezényelték az indításokat, sok jó döntést hoztunk benne és pontosak is voltunk. Bencsik Barna is összekapta magát rendesen erre a játékrészre. A negyedik negyedben zóna ellen is megtaláltuk a réseket, igaz az ellenfél teljesen szétesett addigra már. A csapatból 5 ember dobott legalább 14 pontot, szedtünk 63 lepattanót. Negatív oldalon a 23 eladott labda említhető, aminek legtöbbje sajnos technikai hiba és bátortalanság, illetve passzív játék eredménye. Ezzel a biztos győzelemmel várjuk csütörtökön 19:50-től az Alba Fehérvár csapatát egy igazi derbire, és várunk mindent Vasasost is, mert a srácok a játékukkal kiérdemelték, hogy sokan szurkoljanak nekik.

Fotó: Bornyi Márton