U18: Nagy tartásról tettünk tanúbizonyságot

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Rájátszás, Felsőház, Palánk Bálint  edző beszámolója:

Szedeák/A – Vasas Akadémia/A 78-79 (23-22, 8-18, 20-19, 22-14, 5-6)
Meződi 2, Koflanovics 5, Honti 8, Vadász -, Veres 1, Jenei -, KOVÁCS 18, SCHILLER 10, BENCSIK 18, KELENFÖLDI 17.
 
Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kellett, megtaláltuk magasainkat a palánk alatt, és ezeket a helyzeteinket pontra tudtuk váltani. Ha nem egy-egyből, akkor egy-két passz, kiosztás után találtuk meg nagyszerűen a társakat, és érvényesítve magassági fölényünket, kiépítettünk egy 9 pontos előnyt. A negyed végére sajnos ebből nem maradt, kis dekoncentráltság volt eztán jellemző a védekezésünkben.
 
A második negyedben ismét koncentráltabban léptünk pályára, a játékrész végére sikerült ismét 9 pontos előnyt szerezni. Megvolt a játékunkban a kinti benti egyensúly, volt ritmusunk is, ebben a periódusban uraltuk a mérkőzést.
 
A harmadik negyedre is jól jöttünk ki, kértem a csapatot, hogy koncentrált védekezés mellett igyekezzünk kiépíteni 10 pont fölötti előnyt, és akkor egy kicsit nyugodtabban mehetünk a meccs végére. Sajnos ez az elképzelésem nem teljesült, állandósulni látszott egy 8-10 pont körüli előny.
 
A negyedik negyedben aztán egyre fogyni látszott az előnyünk. Ebben a negyedben 6 eladott labdánk volt, köszönhetően az ellenfél agresszívabb védekezésének, ők is érezték, hogy fordulópont következhet a meccsben. Időkéréssel igyekeztünk rendezni a sorokat, ahol kicsit megnyugodtunk, és bár az ellenfél vezetett is, 4 másodperccel a vége előtt 2 ponttal vezettünk, és 2 büntetőt dobhattunk, melyből egy talált célt.
 
4 másodperc volt hátra, hárompontost nem kaphattunk, azonban egy túlsegítésből a Szeged betalált a 3. hárompontosával.
 
Jött a hosszabbítás, ahol nagy tartásunk volt! Abszolút a Szegednél volt a lélektani előny, éltek is vele, 78-73-ra vezettek is. Nagyot küzdve, sikerült megfordítani a meccset, Bencsik Barna magabiztosan vágta be a két büntetőt, -1-nél, 5 másodperccel a vége előtt. Ismét időkérés, azonban a védekezésünkben ezúttal nem volt hiba, az ellenfelet „belehajszoltuk” egy rossz dobásba.
 
Gratulálok a csapatnak, azt gondolom, magunknak tettük nehézzé (összesen 20 eladott labda, 20/34 büntető), de amit a negyedik negyedben, és a hosszabbításban küzdöttünk, az dicséretre méltó!
 
Fotó: Bornyi Márton