U18 – Több következetesség kell

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság, Alapszakasz, Harald Stein vezetőedző beszámolója:

 
Vasas Akadémia – BHSE/A 45-59 (4-17, 16-15, 9-17, 16-10)
 
Vasas: Bérces D. 11/3, Pleesz G. 9/3, Rosta P. 8, Szilágyi Á. 5/3, Bartha Sz. 4, Kiss-Leizer G. 4, Bartos G. 2, Gerlits A. 2, Bucskó Z. -, Hanzély V. -, Ménesi M. -, Nagy Zs. –
 
Következő mérkőzésünket a Budapesti Honvéd csapata ellen játszottuk. Tudtuk, hogy egy erős csapattal fogunk megmérkőzni, hiszen az előző mérkőzésen is csak hosszabbítás után sikerült a győzelmet megszereznünk. Az első negyedben a támadásaink szinte eredménytelenek voltak, így csak 4 pontot tudtunk szerezni. A védekezésünk nem sikerült úgy, ahogyan azt terveztük, emiatt 17 pontot engedtünk az első negyed végére. A félidőhöz közeledve már kiegyensúlyozottabbak voltunk. A második játékrészben, támadásban sokat fejlődtünk, védekezésünk nem változott így félidő végére 20-32 volt az állás. A harmadik negyedben támadásunk nem fejlődött. Védekezésünk nem változott, és ennek eredménye volt még egy elvesztett negyed (9-17). Az utolsó játékrészben elkezdtük összeszedni magunkat, de sajnos már késő volt és még egy 16-10-es győztes negyeddel is elvesztettük a mérkőzést.
 
Gratulálunk a Honvédnak a megérdemelt győzelemhez. Úgy gondolom jobban kell segítenem játékosaim fejlődését a részletek végrehajtásában. Fontos a következetes védekezés pozicionálása valamint fejlődni szeretnénk támadásban. Jó helyzetben vagyunk a februárban kezdődő rájátszás előtt, kihasználjuk az időt a fejlődésre.