U18: Elvesztettük az Alba elleni rangadót

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, 5. forduló, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

 

Vasas Akadémia – Alba Fehérvár    59 -68   (12-11, 24-20, 17-16, 6-21)

Vasas: Csík 5, Meződi 5/3, HONTI 20/12, Kelenföldi 3/3, Kovács 15

Cserék: Koflanovics, Bencsik 11, Bulyáki, Bartha, Jenei, Veres,

A mérkőzés előtt megbeszéltük a stratégiánkat. A fiúkon láttam, hogy lelkesek és agresszívak, vártuk a mérkőzést.

Felhívtam a figyelmet a szakmai dolgokra és hibákra, amiket eddig jellemzően elkövettünk. Mentálisan felkészültek voltunk, nem kellett külön tűzbe hozni a csapatot, látszott az elszántság és ennek rendkívül örültem.

Sajnos görcsösen kezdtük a mérkőzést támadásban, de a védekezésünk kemény volt és végre egyéni védekezés felelősségében is láttam előrelépést. A félidőig látszott, hogy még pontatlan dobásokkal (31%-os közeli, 25%-os távoli) is mi uraljuk a meccset, nagyobb előnyt viszont nem sikerült kiépíteni.

Bencsik Barna cseréből a négyes poszton remekül mozgott és bontott, mellette Honti is odatette magát.

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, folytatódott is a kapkodás. Mi jöttünk ki belőle jobban, de mégis időt kellett kérjek mert fejben kezdtünk fáradni. Ezután az addig remekül játszó Bencsik sajnos a kiállítás sorsára jutott, mivel az első félidei sportszerűtlen hibája után kapott egy technikait. Bár az ítélet túl szigorúnak tűnt, a játékos egyéni felelőssége nem megkerülhető faktor, melyet az öltözőben meg is beszéltünk. 

Talán ennek hatására a negyedik negyedben teljesen megtorpantunk, a támadásaink akadoztak, a védekezésünk elpuhult, így az Alba átrohant rajtunk. Gratulálok nekik, de egyúttal a saját csapatomnak is, mert a külső körülmények ellenére az utolsó percekig meg volt a győzelmi esélyünk.

Nem játszottunk jól, de van ilyen sportban, a fontos viszont az, hogy a csapat nagyon egyben van a vereség ellenére is és győzni megyünk Szombathelyre a jövő héten, ahol egy rossz emléket próbálunk átírni majd.

A játékunk minősége ellenére dicséret illeti a srácokat, köszönjük a buzdítást!