U18/B: Kadetjeink is bemutatkoztak Junior B csapatunkban

Fiú Junior Regionális Közép régió Felsőház, alapszakasz, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

 
Vasas Akadémia/B – Zsíros Akadémia Kőbánya 82-57
(9-12, 24-17, 25-14, 24-14)
 
Pakányi Péter 14/6, Tittmann Boldizsár 5/3, Lakatos Péter 9/3, Radics Gerzson 10, Gászner Flórián 4, Vadász Adorján 9, Schafarek Ármin 11/9, Veres Gáspár 3, Kódor Tamás 3, Horváth Hunor 14/9, Hanzély Ádám -.
 
Először játszottunk vegyes csapattal, öt kadet játékos debütált a nagyobbaknál. Ezért mondtam is a Fiúknak, hogy a védekezés fontos tényező lesz a meccsen, hiszen ezek a srácok nem edzenek együtt, a támadás lehet, hogy akadozni fog. Egész pályás letámadást alkalmaztunk végig, mely azt gondolom jól sikerült, az első negyed 12 kapott pontja is ezt támasztja alá, támadásban viszont még nem találtunk ritmust, ezért a 9 dobott pont elég kevés. A második negyed második felétől már labdaszerzésekből könnyű kosarakat szereztünk, illetve Schafarek többször is betalált kintről, ezzel előnyre tettünk szert. 
 
A második félidőben is folytattuk kemény védekezésünket, ebből kifolyólag magabiztos indításokat vittünk végig, melynek köszönhetően folyamatosan növeltük előnyünket. Gratulálok a Csapatnak! 
 
Fotó: Bornyi Márton