U18/B: Sima győzelem a Bikák ellen is!

Fiú Junior Regionális Közép régió, Felsőház, alapszakasz, Palánk Bálint edző beszámolója:

 
 
Vasas Akadémia/B – Bikák KK 89-51 (20-13, 20-10, 25-8, 24-20)
Meződi Patrik 22/9, Pakányi Péter 2, Tóth Zsombor 3/3, Vadász Adorján 5, Veres Gáspár 10, Jenei Koppány 12/6, Kódor Tamás 4, Bartha Ákos 9, Schiller Levente 2, Bulyáki Soma 3/3, Lakatos Péter 6, Hanzély Ádám 11/9.
 
A meccs elején agresszív védekezést kértem a fiúktól, azonban nem sikerült kellően felpörögni a mérkőzésre. Nem voltunk elég élesek, továbbá az ellenfél zónája ellen sem találtuk a ritmust.
 
Mint később kiderült, 40 perces zónával állunk szemben. Nem volt jó a helyzetkiválasztásunk, mikor lehet bontani, mikor lehet dobni, illetve a külső, belső játékunk egyensúlya sem volt meg. Rendre nem találtuk meg a centereinket, kevésszer tudtuk bejuttatni a büntetőterületre a labdát.
 
Az első negyedben puhább védekezésünknek köszönhetően kevés leindítást tudtunk végigvinni, hogy az ellenfél a zónájára egyáltalán felállni se tudjon. A második negyedre fordulva már szigorítottunk a védekezésünkön, és sikerült sok labdát, ezekből könnyű kosarakat szerezni. 
 
A második félidőben is agresszívan védekeztünk, itt is sok labdát tudtunk elcsenni az ellenféltől, illetve többször sikerült megjátszani a centereinket is a gyűrű közelében, amikből közeli kosarakat dobtunk.
 
23 támadólepattanót szedtünk, illetve ugyanennyi gólpasszunk is volt a mérkőzésen, ezek nagyban hozzájárultak a nagyarányú győzelemhez.
 
Gratulálok a Csapatnak!
 
Fotó: Bornyi Márton