U20 – Bátor játék idegenben

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

 
NKA Pécs U20 – Vasas Akadémia U20  75-55 (18-18, 20-18, 16-9, 21-10)
 
Vasas: Kiss-Leizer G. 16/6, Bérces D. 8/6, Szabó S. 8/6, Bartha Sz. 6, Szilágyi Á. 6/3, Tsengiwe Y. 5/3, Bucskó Z. 3, Ménesi M. 3, Gerlits A. -, Sárik-Veress M. -, Sávolt Á. –
 
Az év első meccsét az NKA Pécs csapata ellen játszottuk Pécsett. Egy nehéz mérkőzés elébe néztünk, hiszen egy idősebb, tapasztaltabb és fizikailag erősebb csapat ellen játszottunk. Azonban a remek kezdésnek, jó védekezésnek és bravúros hárompontosoknak köszönhetően hamar megszereztük a vezetést.
Az elsõ felidõben végig fegyelmezettek maradtunk támadásban és védekezésben egyaránt, így egy elég szoros meccset alakítottunk ki. Az utolsó másodpercekben szerzett 2 pontosnak köszönhetõen a pécsi csapat csak 2 pontos elõnyt birtokolhatott.  A második félidőt sok hibával kezdtük, melyet a pécsiek könnyű pontokkal büntettek. Igyekeztünk továbbra is ellenállni, de a második félidõben megmutatkozott a fizikális különbség. Ennek ellenére az első félidőben mutatott játékunkra tudunk építkezni és büszkék lehetünk hogy egy ilyen jó meccset játszottunk.