U20: Csak a győzelem volt számunkra elfogadható

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, 20. forduló, Lekli József vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – MTK Törökbálint 79 – 72 (24-17, 17-18, 20-18, 18-19)

Pontdobók: Meződi P. 6, Csík Richárd 6, Andrássy G. 6, Koflanovics K. 4, Kiss B. 5, Völgyi M. 25, Sólyom B. 1, Kovács B. 8, Bencsk B. 14, Steier B. 4, Kelenföldi D. -,

Ez a mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, hiszen azonos mérleggel álltunk a tabellán. Csak a győzelem volt számunkra elfogadható, az volt a kérdés, hogy a pont különbségen tudunk-e javítani. Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, jó tempót diktáltunk a védekezésünk is jól működött. Azonban úgy érzem a tudat, hogy 18 ponttal kell nyernünk rányomta a bélyegét a mérkőzésre.  Mindig sikerült felépíteni egy 7-10 pontos előnyt és egyszer a 13 pont is megvolt, de ezekben a szituációkban, rendre hibás döntéseket hoztunk.

Ezt az MTK ki is használta és a negyedik negyedben egalizálta is az eredményt. A csapat tartását viszont jól mutatja, hogy nem törtünk meg és” még egy lapáttal rá tudtunk tenni”, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Gratulálok a fiuknak a győzelemhez, hiszen a 2. helyre jöttünk fel a tabellán, a feladat már csak annyi, hogy ezt megtartsuk.

Fotó: Bornyi Márton