U20 csapat beszámolója az országos döntőről

Számomra nagyon érdekes volt az a tény, hogy a nyolcas döntőn milyen sok csapat játszott alacsony szerkezettel.

Ez persze a csapatok játékoskeretéből is adódott, de nekünk elég sok kellemetlenséget okozott, mind támadásban, mind pedig védekezésben, hiszen mi az egész alapszakasz során két magassal játszottunk. Emiatt sajnos Peringer Balázs a döntőn kevesebbet tudott játszani, pedig az alapszakasz folyamán jó teljesítményt nyújtott. A döntő alatt a támadójátékunk szerintem alapvetően működött, viszont a védekezésünkben sok hibát vétettünk. Ez azért valahol természetes is mivel ez a csapat összesen a szezon során mindösszesen négy alkalommal tudott együtt edzeni.

Az egész évet figyelembe véve, nagyszerű eredményt értünk el a 2. hellyel. A szezon elején ugyanis voltak nehézségek (nem mindenki kezelte egyformán bajnokságot, nehezen találták meg saját szerepüket a játékosok, hiányzott egy igazi vezér). A szezon végére viszont pofás csapat lettünk, ahol mindenki megtalálta a helyét, szerepét a rendszerben, így az értékek összeadódtak.

Büszke vagyok a srácokra és különösen Boros Márkra, aki az U20 döntő MVP címét érdemelte ki, az All Star ötös tagsága mellett!

Hajrá Vasas!