U20 – Fontos idegenbeli siker

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:


Jászberényi KSE U20 – Vasas Akadémia U20 62-88 (26-24, 9-24, 10-20, 17-20)

Vasas: Sass L. 18/18, Filipovic I. 17/12, Hanzély V. 11/6, Kiss-Leizer G. 10, Pleesz Á. 10, Pleesz G. 9, Bérces D. 6/6, Kelemen Á. 5, Erdős A. 2, György J. -, Váradi Á. –

A múlt hét szombati Jászberény elleni mérkőzés kiemelten fontos volt mindkét csapat számára, mivel ennek a mérkőzésnek a győztese került közelebb ahhoz, hogy bejuthasson az U20-as országos döntőbe. Kiegyenlítetten indult az összecsapás, váltva estek a kosarak, mindkét csapatnak voltak kisebb hibái védekezésben.

A második negyedre azonban védekezésünk keményebb lett, amire nem volt válasza az ellenfélnek. A jó védekezés hatására a támadások is összeszedettebbek és pontosabbá váltak.
A második félidőben is tartottuk, amit elkezdtünk a második negyedben és szép játékkal sikerült megnyernünk a második félidőt is. Ezzel a győzelemmel nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy harmadik helyezettek legyünk az alapszakaszban és keresztjátékot játszhatunk az “A” csoport hatodik helyezett csapatával. Gratulálok az összecsapáshoz mindkét csapatnak!