U20: Győzelemmel felérő vereség

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Nyíregyháza Blue Sharks – Vasas Akadémia  99-94 ( 22-25, 31-20, 26-17, 20-32)

 Vasas: CSÍK RICHÁRD 13, KOVÁCS 18, Gászner – , KELENFÖLDI 14, STEIER 30/18

Cserék: CSÍK ROLAND 17/3 -, Kódor 2, Veres –

Már-már kezd megszokottá válni, hogy folyamatosan 2-3 kulcsjátékosunk nélkül kell a közvetlen riválisaink ellen pályára lépnünk. A mai napon Koflanovics Kristóf, Sólyom Botond és Kozma Norbert hiányában kellett kosárlabdáznunk.

A vereség ellenére nagyon büszke vagyok a játékosokra, hiszen megmutatták, hogy képesek harcolni és szívvel, lélekkel játszani ezekben a nehéz helyzetekben is.

A mai mérkőzésről szakmailag annyit, hogy mindent megtettünk a győzelemért, különböző védekezés variációkat választottunk, hiszen ellenfelünk extra napot fogott ki. Nagyon nehéz egy olyan ellenfél ellen játszani és főleg védekezni, aki 48 pontot képes dobni triplából 57%-os hatékonysággal. Idegenben 94 dobott pont kifejezetten jónak számít, de ezen a mérkőzésen sajnos ez sem volt elég a győzelemhez. Csapatunk igazi erejét mutatja, hogy 21 pont-os hátrányból is képesek voltunk talpra állni és ledolgozni a hatalmas különbséget, ami a visszavágóra nézve nagyon fontos volt.

4 mérkőzés után 1-3-as mérleggel nem túl jó látvány a tabellára nézni, viszont túl vagyunk azokon az ellenfeleken, akik erősebbnek mondhatóak és 1 illetve 5 pont-os hátrányból fogadjuk őket hazai pályán, ami úgy gondolom, hogy teljes kerettel nem egy behozhatatlan hátrány. Erre fogunk készülni a jövőben és elkezdjük gyűjteni a jó játék mellett a győzelmeket is, rögtön szombaton a Nagykőrös gárdáját fogadva.

Fotó: Bornyi Márton