U20: Nem sikerült győzelemmel indítani a szezont

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Budafok  73 – 82 ( 14-17, 21-27, 20-21, 18-17)

 Vasas: Csík Richárd 8, KOVÁCS 15/3, Kozma 10/3 , SÓLYOM 12/9 , KELENFÖLDI 10

Cserék: Horváth 6/6 , Koflanovics 4 , Csík Roland 5 , Gászner 3/3

Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek a győzelemhez, sajnos ezen a napon jobbnak bizonyultak nálunk.

Kezdeném azzal, hogy a felnőtt mérkőzésen Steier Bence sérülést szenvedett és így nem számíthattunk  rá az u20-as mérkőzésen, az ő hiánya érezhető volt a találkozó folyamán.

Az első negyedben kiegyenlített volt a játék, hol mi hol pedig az ellenfél dominált, de a 14 dobott pont egy negyedben nagyon kevés, valamint Sólyom Botond korán összeszedte 2. fault-ját, így gyorsan a cserepadra kényszerült. Az emberfogás elleni védekezésünk nem igazán működött a 2. negyedben így megpróbálkoztunk egy zónavédekezéssel, amit néhány percig sikerült eredményesen végrehajtani, de az ellenfél betalált távolról és közép távolról is és így 9 pontos hátránnyal kezdtük a 2. Félidőt.

A harmadik negyedet egy kapott kosárral kezdtük, ami 10 fölé növelte az ellenfél előnyét, de szerencsére tudtunk reagálni és a másik oldalon kosarat szerezni. A mérkőzés csordogált tovább a medrében, ami egy 8-12 pontos vendég előnyt jelentett állandó jelleggel. Egy időkérés után sikerült életet vinnünk a játékunkba és sikeresen visszanyertük a ritmusunkat ami eredményezett néhány könnyű kosarat, de egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően Kelenföldi Domonkost is egy sérülés miatt nélkülöznünk kellett a mérkőzés hátralévő részében. Az említett 2 sérülés miatt több játékosunk is kénytelen volt a saját posztjától eltérő módon játszani, így szerkezetben nehezen tudtuk felvenni a versenyt az ellenfél játékosaival szemben. Ennek ellenére volt egy nagyon jó periódusunk, amikor 4 pontra sikerült a hátrányunkat lefaragni, az ellenfél rögtön időt is kért. Ezt követően 2-3 jó védekezésnek köszönhetően ember előnyös helyzeteket sikerült kialakítanunk, amit borzasztó rossz döntésekkel és megoldásokkal zártunk így egyik helyzetből sem tudtunk kosarat dobni, amit az ellenfél megbosszult és kialakította ismét a 8-10 pontos előnyét. Végül a mérkőzést 9 pont-al elveszítettük.

Úgy gondolom, hogy hazai pályán a 33%-os (48/16) 2 pontos mutató finoman szólva is gyenge. Az ellenfelünk 57%-os (46/26) pontossággal értékesítette ugyanezeket a dobásokat, ami nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Szeretném pozitívumként megjegyezni, hogy 2 U18-as játékosunk is szerepelt a mai mérkőzésen, éles szituációban is megállták a helyüket, nekik ezért külön gratulálok, valamint minden pályára kerülő játékosunk tudott pontot szerezni.

Sajnos nem sikerült győzelemmel indítani a szezont, de Vasárnap már javíthatunk, hiszen a Honvéd csapatához látogatunk, ahol szeretnénk győzelmet aratni.

Fotó: Bornyi Márton