Észak-Macedónia legyőzésével 7. helyen végzett Szlovéniában U14 válogatottunk

A 15. alkalommal megrendezett Slovenia Ball idén a 2005-ös korosztályt látta vendégül Slovenj Gradec-ben és a mai, utolsó napon a helyosztókra került sor.

A Magyar Válogatott Észak-Macedónia ellen lépett pályára és a mérkőzést végig kontrollálva végül magabiztos, 81-61 arányú győzelmet aratott. A csapat legeffektívebb játékosa a Vasasos Laczházi Bence lett, aki 16 perc játékidő alatt 20-as teljesítményindex-el zárta a mérkőzést, amelyen 7/9-es mezőny és 2/2-es büntetőmutatóval 16 pontot szórt, illetve leszedett 7 lepattanót. A válogatottunk legeredményesebb játékosa szintén a Vasasból került ki, Maly Benedek 7/11-es mezőny és 3/6-os büntetőmutatóval szerzett 18 pontot 20 perc játékidő alatt, 2 lepattanó, 3 gólpassz és 2-2 szerzett és eladott labda mellett. Major Bulcsú ma egy kicsit kevesebbet játszott, de 12 perc alatt azért 2-2 pontot és gólpasszt, valamint egy lepattanót így is betett a közösbe, amely a zárómérkőzésen győzelmet ért.
 
Reméljük, hogy a válogatottban szerzett tapasztalataikat a srácok átadják társaiknak a felkészülés további szakaszában és a soproni edzőtáborban az európai élmezőnyt szem előtt tartva dolgoznak tovább a saját, a Vasas Akadémia és a Magyar Kosárlabda érdekében.
 
Gratulálunk fiainknak és Bazsik Peti „bá”-nak a válogatottban való részvételhez!