NB 1/B: ,3-2′

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok 97-75  (27-17, 19-17, 28-24, 23-17)

Vasas: MORAVCSIK 13/3, BOROS 15/6, KATONA 18/12, Steier 6/6, ANDRÁSSY 21.

Cserék: Kelenföldi 7, Sólyom 6, Csík Ricsi 4, Csík Roli 2, Kovács 2, Kiss 3/3, Koflanovics -.

 

A főcím akár egy focimeccs végeredménye is lehetett volna, nekünk viszont a rövidtávú célunkat szimbolizálta. A vendégek Lakosa Ákos nélkül érkeztek a találkozóra, Molnár Miki  majdnem dudaszós triplájával energizálva. Nagyon veszélyesnek minősítettem az ellenfelet, nem csak azért mert tisztelem őket, hanem mert eddigi eredményeik csalókák. Ezzel együtt egy edző, úgy gondolom hogy az ilyen látszólag sima meccsek előtt kell felhívja játékosai figyelmét a mentalitásra. Más a papírforma és más annak megfelelően játszani. A rangadók előtt kevés dologra van szükség, aki ott nem motivált azzal baj van. Miután a melegítés alatt szólt Guns ’N Roses: November rain című száma, már feltettem a kérdést magamban hogy pörgünk-e eléggé. Szerencsére pörögtünk, vehemensen támadtunk de sok hiba csúszott a közeli befejezésekbe. Félidőben 35-13-ra nyertük a lepattanót, volt 9 eladott labdánk, pontosabb közeli, távoli majdnem 45 százalék, mégis kevésnek tűnt az ehhez párosuló 12 pont előny. Statisztika böngésző segédeim nélkül is megállapítható volt hogy kevés támadást vezetünk, gyorsabban kell játszani ennél. Ekkora előnynél a gyorsabb játék kifizetődőbb, még ha több is a hibalehetőség benne. Szerkezet és védekezésváltással végre sikerül ha meg nem is de letörni egy kicsit az ellenfelet, nagyon fontos tényező volt hogy a harmadik negyedben zóna ellen remekül támadtunk és kulcs tripláink voltak. Ugyanezt vegyes zóna ellen is megtettük. A másik oldalon Lakosa edző remekül használtatta csapatával a betörés és gyenge oldali hátsó zárásokat. Ezzel együtt Fulviót már kevesebbszer sikerült megjátszani és elhúztunk az ellenféltől. 12 Fős rotációval tudtunk játszani, a kulcsemberek is pihentek, a cserepadról bejövők most rengeteg energiát adtak hozzá, főleg védekezésben és lepattanóban. Értékes győzelem volt, a srácoknak gratulálok a megbeszéltek teljesítéséhez. A Nagykőrösnek sok sikert kívánok, legyenek olyan veszélyesek mint tavaly, csak ne ellenünk:)

A következő héten pénteken a szívem egyik csücskéhez látogatunk Bonyhádra, hasonló céltudatosság és fegyelem kell majd.

Kiemelendő teljesítmények: Moravcsik Áron ,dupla-duplát hozott, pont és assist formájában. Magabiztosan vezényelte a csapat sebességét, a döntéseivel is meg voltam elégedve a negyedik perctől. Az első háromban összeszedte az összes eladott labdáját.

Andrássy Géza, a sok kihagyott ziccer ellenére hasznos volt ma is és remekül tette a dolgát a palánk alatt.

Katona Robi, a második félidőben nagyot lendített a csapaton, jelenleg egészen figyelemreméltó a hárompontos összes százaléka.

Boros Márk, a mai meccsen kívülről és belülről is megtette a dolgát. Márk folyamatosan fejlődik, az ellenfelek még mindig nem tisztelik eléggé a távoli dobásait, idén csak Katona Robinak van jobb TS mutatója (True Shooting). Márk abszolút fejlődik ebben is viszonylag kevés vállalásból.

Kelenföldi Domi, Csík Ricsi és Sólyom Boti ma hasznosan és agilisen lépett pályára, ez is a várakozásom feléjük minden körülmények között, a többi extra teljesítmény idővel majd érkezik.