NB I/B – Az utolsó negyed döntött Pécsen

Nem sikerült meglepetés okoznunk Pécsett, a bajnoki tabella éllovasának otthonában. Az első három negyedben ugyan teljesen nyílt volt a mérkőzés sorsa, a hajrában azonban gyorsan saját javukra döntötték el a találkozót a Rátgéber Akadémia játékosai. 

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 15. forduló.

NKA Pécs – Vasas Akadémia 84-67 (27-22, 19-19, 17-15, 21-11)

NKA: Kovács (13/3), Kerpel-Fronius (5), Meleg (15), Kollár (8/6), Djordjevic (10). Csere: Benke (4), Kazy (3/3), Rátvay (10), Lados (8/3), Sherer (6/3).

Vasas: Andrássy (15/3), Fekete (10/9), Kelemen (6), Radics (4), Moravcsik (14). Csere: Farkas (9/9), Cseh (3), Medve (2), Marcikic, Pleesz.


A tabella éllovasának otthonába, Pécsre látogatott szombat este férfi együttesünk, amelyben ismét kezdőként lépett pályára irányítónk Moravcsik Áron, s hosszú sérülését követően Medve Máté is játékra jelentkezett.

Andrássy Géza duplájával indult a találkozó, amelyre egy büntetővel válaszoltak a hazaiak, majd Kelemen Ádám kosarával már három ponttal vezettünk. A folytatásban azonban egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a Rátgéber Akadémia, s utoljára 11-9-nél voltunk előnyben, Moravcsik kosarát követően. A házigazdák elhúzni ugyan nem tudtak, de öt pontos előnnyel zárták az első negyedet.

A második elején Andrássy és Farkas Attila triplája révén még két pontra megközelítettük a pécsieket, ám később nem sikerült kosaraikra időben válaszolni. Hiába dobott ebben a negyedben három távolit is Fekete Viktor, a negyedet egálra tudtuk csak kihozni, s ezzel megmaradt az ötpontos hátrányunk.

A szünet jót tett játékosainknak, hiszen a pihenőt követően Radics Gerzson (képünkon) kosaraival sikerült kiegyenlítenünk (46-46). A vendéglátók azonban egyre jobban védekeztek, saját fegyverünket fordították ellenünk, s módszeresen építkezve, ismét előnyhöz jutottak. A hétpontos pécsi vezetés azonban egyáltalán nem tűnt ledolgozhatatlannak az utolsó negyedbe fordulva.

A Rátgéber Akadémia játékosai azonban másképp gondolták, s szinte repülőrajtot vettek az utolsó játékrészben. Hosszú perceken át csak ők szereztek pontokat. 80-60-nál alakult ki a legnagyobb 20 pontos különbség a pécsiek javára. A hajrában már csak csökkenteni sikerült a hátrányunkat, s végül tizenhét pontos vereséget szenvedtünk Pécsett.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Rátgéber Akadémiának a győzelemhez. Három negyeden keresztül voltunk játékban, ekkor számos esélyünk volt arra, hogy a javunkra fordítsuk a mérkőzést. Keményen próbálkoztunk, de ha eladod a labdát a sorsdöntő szituációkban, ha elhibázod a könnyű dobásokat és nem jól szeded a védő lepattanókat, akkor Pécsett esélyed sincs a végső győzelemre.”

Fotó:hunbasket

Cikk: Gy. Szabó Csilla