NB I/B – Győzelemmel készülünk a Hepp Kupára

Egy gyengébb első negyedet követően, végül magabiztosan győzte le csapatunk a jászberényieket a Sport 11-ben. Kedden ismét egymás ellen játszik a két együttes, ám ezúttal a Hepp Kupában, a tét pedig a legjobb négy közé jutás!

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 20. forduló.

Vasas Akadémia – Jászberényi KSE 83-75 (13-17, 27-17, 26-13, 17-28)

Vasas: Moravcsik (6/6), Kelemen (9/3), Fekete (9/3), Bagó (2), Marcikic (11/3). Csere: Medve (9/9), Andrássy (11/3), Farkas (16/6), Cseh (10), Dormán, Pleesz, Radics.

Jászberény: Olasz (14), Rosic (14/6), Ivosev (7), Dunai (11/6), Meleg (10/6). Csere: Csík (12/3), Mester (2), Homoki (5/3).


Két egylabdás győzelem után fogadta NBI/B-s férfi csapatunk a középmezőnyben elhelyezkedő jászberényieket, akik ellen egy esetleges újabb sikerrel, megerősíthettük helyünket a tabella első négy helyezettje között.

Kelemen Ádám duplájával és Moravcsik Áron triplájával gyorsan vezetéshez jutottunk. A vendégek azonban mindent megtettek az egyenlítésért, ami az ötödik perc közepén Rosic hármasával sikerült is, sőt kétpontos előnyhöz jutottak. Ettől kezdve végig vezettek, hat pontnál nagyobb különbséget azonban nem tudtak kiharcolni.

A 14. percben Medve Máté triplájával végre egyenlítettünk (22-22), Farkas Attila kosarával pedig két pontos vezetést szereztünk. A jászberényiek ekkor még válaszoltak egy duplával, akadémistáink előnye azonban egyre biztosabb lett, a félidőben már hat pontra növekedett.


Andrássy Géza 11 ponttal és 7 lepattanóval járult hozzá a csapat sikeréhez

A szünet után is megmaradt csapatunk lendülete, a harmadik negyed közepén Fekete Viktor sikeres büntetőinek és Medve újabb hárompontosának köszönhetően kétszámjegyű lett a vezetésünk, majd Farkas és Cseh pontjai révén már plusz 19 ponttal zártunk.

Az utolsó játékrész azonban nagyon rosszul kezdődött a számunkra. A jászberényiek tízpontos futást produkáltak mindössze három perc alatt, s ezzel 9 pontosra csökkent az addig nagyon biztos vezetésünk (66-57). Stephen Arigbabu ekkor időt kért, ami láthatóan megnyugtatta a csapatot. Moravcsik gólpasszával Andrássy szerezte a hajrá első vasasos kosarát. Kelemen triplájával, és Andrássy újabb duplájával pedig már 16 ponttal is vezettünk.

Az utolsó perc előtt mégis izgalmasan alakult, hiszen nyolc pontra közelítettek meg bennünket a vendégek. A 40. perc elején azonban a lehető legjobbkor jött Farkas Attila hármasa, Cseh két értékesített büntetője pedig már csak a kegyelemdöfés volt a jászberényiek számára, hiszen fél percen belül jártunk, amikor ismét kétszámjegyűre nőtt a vezetésünk.

A sors furcsa fintora, hogy akadémistáink kedden ismét a jászberényiek ellen lépnek pályára, igaz ezúttal idegenben, és a Hepp Kupa küzdelmeiben. A tét pedig a legjobb négy közé jutás!

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok csapatomnak a győzelemhez. Mostantól kizárólag a következő, keddi meccsünkre koncentrálunk.”

Kelemen Ádám, a Vasas Akadémia játékosa:

„A mérkőzést lassú védekezéssel kezdtük, a második negyedben azonban már megvalósítottuk a megbeszélt taktikát, így a meccs hátralévő részében uralni tudtuk a játékot. Gratulálok mindkét csapatnak!

Fotók: Láng Győző

Cikk: Gy. Szabó Csilla