NBI/B – Sikeres rajt Óbudán

Magabiztos győzelemmel kezdtek férfi kosárladázóink Óbudán, a Kaszások otthonában. Az első negyedben még nyílt csata folyt a két csapat között, ám a másodiktól átvettük az irányítást és ez a folytatásban már nem is változott. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 1. forduló.

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia 76-90 (23-24, 22-29, 19-23, 12-14)

Kaszások: Boros (13/6), Balázsi (3/3), Supola (13/6), Szabó, Armaghani (6). Csere: Kármán (15), Pollák (10/6), Lakosa (11/6), Varsányi (3/3), Horváth (2).

Vasas: Andrássy (18), Cseh (24/3), Takács (16/12), Pleesz Á., Fekete (3/3). Csere: Medve (6/3), Farkas (15/6), Kelemen (4/3), Pleesz G. (4).


Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt is Óbudán kezdte meg bajnok szereplését férfi NBI/B-s csapatunk. Akkor tíz ponttal vertük a kaszásokat, egy hasonlóan jó rajttal most is kiegyeztünk volna. Az elmúlt egy évben azonban sok minden változott, a Vasas Akadémián éppúgy, mint a házigazda óbudaiaknál. A pasaréti friss igazolások közül ráadásul Homoki Donát sérülés miatt nem is állhatott Arigbabu mester rendelkezésére a nyitányon.

A mérkőzés első kosarát a házigazdák szerezték távolról, amire Cseh Botond válaszolt a palánk alól. A folytatásban új irányítónk, Takács Dániel vette ki a részét a pontszerzésből, hiszen egy középtávolit, és két triplát követően neki köszönhetően szereztünk először vezetést. Az óbudaiak pontos távoli dobásaiknak köszönhetően kicsit később fordítani tudtak, de nagy előnyhöz nem jutottak, a csapatok felváltva vezettek az első negyedben, amelyet végül Cseh büntetőivel egy ponttal hoztak akadémistáink.

 

A második negyedet ismét egy jól irányzott triplával kezdték az óbudaiak, amire Medve Máté felelt szintén egy távolival. Következő két kosarunkat Cseh szerezte, akihez ismét Takács csatlakozott egy hármassal, majd Andrássy Géza volt először mezőnyből eredményes, s máris nyolc ponttal vezettünk a 13. percben. Az óbudaiak vezetőedzője természetesen időkéréssel igyekezett csapatunk lendületét megtörni, ami csupán részben és időlegesen sikerült. Farkas AttilaCseh és Andrássy úgy elkapták a fonalat, hogy sikerült megőrizni az előnyt a nagy szünetig.

A pihenőről igen összeszedetten jött vissza csapatunk a pályára. TakácsAndrássy és Cseh pontjainak köszönhetően már tizenkilenc ponttal is vezettünk. Ezt a jelentős előnyt egészen a negyed végéig tartottuk, akkor az óbudaiak pontosabban kezdtek támadni, de így is csupán tizenkettőre tudták faragni a hátrányukat.

A negyedik negyed Andrássy kosárával indult, majd Fekete Viktor is megszerezte első idei kosarát, mégpedig egy tripla révén. A Kaszások azonban nem adták fel, és a játékrész közepére kilenc pontra közelítették meg együttesünket. A folytatásban azonban kellő higgadtsággal játszottunk, s az i-re a négy triplát szerző Takács tette fel a pontot, stílszerűen egy hármassal. A tavalyi évhez hasonlóan ismét győzelemmel kezdtük a bajnokságot, ismét Óbudán, ám ezúttal tíz helyett, tizennégy ponttal nyertünk.

A mezőny legjobbja, 35-ös VAL-értékével Cseh Botond volt.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a csapatomnak, mindig nehéz lejátszani a szezon első meccsét, különösen, ha idegenben kell kezdeni. Éppen ezért nagyon örülünk, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Tudtuk, hogy az Óbuda védelme nagyon kemény és agresszív lesz. Ezt láttuk a videókon. Miután ehhez alkalmazkodtunk, megtaláltuk a ritmust és átvettük a meccs irányítását. Jobban védekeztünk, főleg a második félidőben, amikor agresszívabbak lettünk. A találkozó elején túlságosan passzívan kosárlabdáztunk, az első negyed után azonban aktívabbak lettünk, s ez hozta meg a sikert.”

Fotó: MKOSZ

Cikk: Gy. Szabó Csilla