U12 – Sokat fejlődtünk, de most nem sikerült nyerni

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 7. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:


MAFC Gabányi – Vasas Akadémia U12 63-45 (15-6, 17-20, 11-8, 20-11)

Vasas: Fülöp M. 20, Don Á. 6, Gauland B. 5,  Kelényi Gy. 4, Tömöry M. 4, Kis-Rabata N. 3, Mónus Á. 2, Pintér Á. 1,  Méhes M., Nyúl-Zákányi Á., Takács F., Bartal B.,

A korábbi fordulókhoz képest sokkal jobb játékot mutattunk, 3 negyeden keresztül meccsben is voltunk a Mafc ellen. Alapvetően a bátorságunknak, harciasságunknak köszönhettük, hogy közelebb sikerült kerülnünk, csapatként, sok jó döntéssel, lelkesedéssel játszottunk. A harmadik negyed vége felé még volt 6 pont volt közte, a záró etapra viszont kicsit talán elfáradtunk, ami miatt több hibát követtünk el és a védekezésünk lazult, ennek volt köszönhető a végén a 18 pontos különbség. Ezen a meccsen a céljaink nagy részét sikerült megvalósítani, így csalódottságra nincs okunk, sőt ez még több motivációt ad a csapatnak a folytatásban.

Vasas Akadémia U12 – Budapesti Honvéd/A 54-60 (13-17, 9-18, 17-8, 15-17)

Vasas: Fülöp M. 10, Gauland B. 9, Don Á. 8, Takács F. 8, Kis-Rabata N. 5, Méhes M. 5, Kelényi Gy. 4, Pintér Á. 2, Nyúl-Zákányi Á. 2, Mónus Á. 1, Tömöry M., Bartal B.

Újult erővel vágtunk neki a második meccsnek, a Honvéddal idén csupán az első fordulóban játszottunk egymás ellen, akkor 23 ponttal kaptunk ki ellenük. Ennek a meccsnek most más képe volt, végig szoros, küzdős találkozó alakult ki belőle, ahol bármelyik csapatnak volt esélye a győzelemre. Ahogy a Mafc ellen, itt is az eladott labdáink és a kihagyott közeli dobásaink miatt nem tudtuk a javunkra fordítani az eredményt, pedig végig ott voltunk az ellenfelünk nyakában, és nem adtuk fel, végig harcoltuk a meccset. Végül 6 ponttal kaptunk ki, a végjátékban még némi tapasztalatlanság mutatkozott egy ilyen szoros meccsen, de ebből is tanulunk. Bár kikaptunk kétszer, szomorkodni nincs időnk, sokat fejlődtünk az elmúlt két forduló alatt, és motiváltak vagyunk a szezon maradék részére.

Hajrá Vasas!