U14/B – Megnyertük a csoportot

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla, 2. forduló, Kiss Ágoston edző beszámolója:


Vasas Akadémia/B – BSC 88-49 (31-17, 20-14, 16-10, 21-8)

Vasas: Bartal B. 24, Balogh K. 14/3, Akbulut M. 10/3, Skoumál G. 10, Mucsi B. 7, Lisztóczki M. 6, Scal B. 6, Kiss-Zsók Cs. 5, Vaspál M. 3, Nótás Cs. 2, Klemencsics D. 1, Tornyos Sz. –

Első mérkőzésünket a házigazda ellen játszottuk. Az első perctől kezdve agresszív védekezéssel és labdaszerzésekből gyors kosarakkal domináltuk a mérkőzést. 

Bár támadásban helyén volt a csapat hozzáállása, védekezésben rengeteg könnyű lehetőséget hagytunk az ellenfelünknek. Ezt szerencsére sikerült korrigálnunk a második félidőre és ezzel 50 pont alatt tudtuk tartani a BSC-t. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

Vásárhelyi Sólymok/A – Vasas Akadémia/B 88-86 (27-25, 17-24, 17-20, 27-17)

Vasas: Bartal B. 22, Mucsi B. 19/3, Akbulut M. 11/9, Kiss-Zsók Cs. 11/3, Lisztóczki M. 10, Klemencsics D. 4, Scal B. 4, Nótás Cs. 3/3, Skoumál G. 2, Tornyos Sz. -, Vaspál M. -, Balogh K. –

Második mérkőzésünk első negyedét szintén a jó támadás és a megszeppent védekezés jellemezte. Szép játékkal, gyors kosarakkal tudtunk támadni, de a védelmünk mindig vétet 1-1 hibát, amit az ellenfél egyből megbüntetett.
A második negyedre ez némiképp orvosolódott, helyre állt az egyensúly: jó védekezést sikeres támadások követtek. 5 pontos előnnyel fordulhattunk a félidőre. A második félidőben folytattuk, amit elkezdtünk, de a befejezéseknél rengeteg hibát vétettünk, sok egyszerű kosár és büntető maradt ki. Nem találtuk meg támadásban azokat, akik a legjobb helyzetben vannak. A rossz vállalások után nem védekeztünk, az ellenfél könnyedén futott át rajtunk, ezzel ledolgozták 10 pontos hátrányukat.
Az utolsó percekben ment az adok-kapok. 1 pontos vezetésnél a Vásárhely jó triplája után a miénk is sikeresen beesett egy jól megjátszott figura után. Azonban egy rosszul időzített passz elég volt ahhoz, hogy az ellenfelünk könnyedén 3 pont előnyhöz jusson. Ezután hiába dobtunk büntetőt, nem sikerült ledolgozni ezt a hátrányt az utolsó másodpercekben. Gratulálok a Vásárhelynek a győzelemhez!

Vasas Akadémia/B – Szolnoki KA U14/A 75-59 (12-14, 30-13, 18-22, 15-10)

Vasas: Mucsi B. 25, Klemencsics D. 12/3, Bartal B. 10, Scal B. 6, Balogh K. 6, Skoumál G. 5, Kiss-Zsók Cs. 5, Vaspál M. 2, Lisztóczki M. 2, Akbulut M. 2, Tornyos Sz. -, Nótás Cs. –

Utolsó mérkőzésünket vérszemekkel, a tegnapi vereséget megbosszulva kezdtük el. Elképesztően fizikális mérkőzés volt, a Szolnokiak kadet csapathoz hasonló szerkezettel érkeztek, de mi nem rémültünk meg a feladattól. Tudtuk miben lesz előnyünk és azt könyörtelenül ki is használtuk. Az első negyedet ugyan két pontos hátránnyal, de jó védekezéssel kezdtük. Nem volt látványos támadás, de az agresszív és pontos védekezés felspannolta a srácokat és a második negyedben elképesztő elánnal 15, ha nem több labdát szerezve ziccert ziccerre halmoztunk. Az ellenfél nem tudta áthozni a labdát a támadó térfelére, hiába kért időt mi a negyed végéig szívtuk a vérüket. 15 ponttal vezettünk a félidőben.
A harmadik negyedben már kicsit megálmodtuk a győzelmünket, pár percre odalett az agresszív védekezés könnyű kosarakat adtunk az ellenfélnek. A negyedik negyedre újra helyreállt a fejünk védekezésben és elképesztő harciasan nem engedtük a Szolnoknak, hogy közelebb jusson. Jól időzített faltokkal, hosszú pontos játékkal és továbbra is rengeteg szerzett labdával magabiztosan tartottuk a 10-15 pontos előnyt, annak ellenére, hogy hárman ki is pontozódtak a mérkőzés utolsó játék részében.
A szívfájdító vereség után egy óriási csatában megverve a Szolnok/A-t körbeverés útján a csoport első helyén végeztünk. Gratulálok a fiúknak, elképesztő küzdéssel bizonyították, hogy B csapatként helyünk van a legjobb 16-ban!