U16/A – Ezüstérmet szereztünk

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság „A” Döntő, Róth Norbert edző beszámolója:

VASAS U16/A – BASKETBAJA SE/A 81 -39 (18-6, 26-20, 20-10, 17-3)

Vasas: Korompay H. 20, Zöldi P. 14, Reményi B. 12, Halasy Ö. 10, Bükki D. 7, Kiss B. 6, Imre M. 6, Kovács L. 3, Elek D. 3, Müller M. -, Maszlag T. -, Karda A. -,

A negyeddöntőt a Baja csapata ellen játszottuk, akik ellen a playoff során idegenbeli vereséget is szenvedtünk. Az első mérkőzésen viszont végig vezetve sikerült érvényesíteni akaratunkat védekezésben, nyomás alatt tartva, támadásban pedig higgadt fejjel, fegyelmezetten pontokat szerezni. Minden úgy alakult, ahogy terveztük. Voltak rossz pillanataink, de a játék nagy részét kontroll alatt tartottuk.

VASAS U16/A – NKA PÉCS/A 74 -67 (20-16, 23-29, 14-10, 17-12)

Vasas: Halasy Ö. 20, Zöldi P. 15, Korompay H. 12, Kiss B. 8, Imre M. 7, Maszlag T. 6, Müller M. 4, Bükki D. 2, Kovács L. -, Elek D. -, Karda A. -, Reményi B. -,

A második mérkőzésen az örök ellenfél pécsi együttessel kerültünk össze, az idei szezonban egyszer sikerült egy ponttal megvernünk őket idegenben. Több hibát vétettünk támadásban, keményebb védekezést és kevesebb faultot kaptunk, de nem hagytuk a házigazdákat kibontakozni. A második negyedben ők dobtak több pontot de mindig tudtunk a védekezésből erőt meriteni es sok labád szerezni, ezzel kézben tartani és megérdemelten megnyerni a mérkőzést!
Gratulálok a srácoknak, irány a döntő!

VASAS U16/A – Budapesti Honvéd SE/A 55 – 63 (16-12, 13-21, 18-9, 8-21)

Vasas: Kiss B. 15, Zöldi P. 12, Halasy Ö. 12, Korompay H. 10, Maszlag T. 4, Müller M. 2, Imre M. 2, Karda A. -, Elek D. -, Reményi B. -, Kovács L. -,

A döntőben a fővárosi riválissal kerültünk össze, tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nekik is a harmadik mérkőzésük volt, nekünk is, mindkét csapaton látszottak a fáradtság jelei. Az első és hamradik játékrészben sikerült egy nagyon kemény védekezéssel kevés ponton tartva a kulcsjátékosikat, megnyerni a negyedeket. A második és negyedik játékrészben viszont ők dobtak többet, és a negyedik negyed volt a meghatározó az eredmény alakulását tekintve, az utolsó négy percben nem tudtunk közelebb férkőzni. Nagy csata volt, a hétvége teljesítménye alapján megérdemeltük volna mi is a bajnoki címet, de a Honvéd véghajrában kevesebb hibával játszott.
Gratulálok a játékosainknak, a legfontosabb hétvégén játszottak úgy, ahogy tőlük elvárható és megtettek mindent egy emlékezetes döntőért. Lezárult egy fejezet az életükben, ezért itt szeretném megköszönni minden edző és szakember munkáját, a szülői támogatás mellett, aki segített a nevelésükben, fejlődésükben, emberré válásukban. Készülünk tovább a felnőtt kosárlabdára.

Gratulálok a Honvédnak, ma is bebizonyították, hogy nagyszerűen tudnak kosarazni.A szezonban mutatott játékával a döntőben volt a helyük. Ma nekik kedvezett a szerencse és megdolgoztak a győzelemért!

Hajrá VASAS!