U16/B –  A győzelem kötelező volt

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Kárpáti Dániel edző beszámolója:


PVSK NKA/A – VASAS AKADÉMIA/B  53 -97 (8-26, 22-25, 10-24, 13-22)

Vasas: Badinier M. 21, Müller M. 19, Karda A. 10, Bükki D. 9, Kovács L. 7, Dávid R. 7, Hallgató A. 6, Hamar A. 6, Elek D. 4, Tóth Z. 4, Bóné L. 3, Nagy B. 1,

Fontos mérkőzés előtt állt ifjabb kadet csapatunk. Az utolsó mérkőzésén még volt rá esély, hogy az első 4 között végezzünk, ami biztosított volna egy helyet az ország 24 legjobb korosztályos csapata között. Ehhez pedig Pécsre kellett ellátogatnunk, ahol a PVSK/A csapata látott minket vendégül. Azt, hogy ilyen pozícióba lehettünk annak köszönhetjük, hogy az utolsó 3 meccset mind meg tudtuk nyerni mégpedig két kiemelt Akadémia ellen (NKA Pécs és DEAC) és idegenben Békéscsabáról egyaránt győztesen jöhettünk haza.

Feszülten is kezdtük a meccset, az első negyedben egy rekordot állíthatott fel a két csapat, hiszen összesen 28 eladott labda volt a két csapat számláján (huszonnyolc!!)… Ebből szerencsére ”csak nyolc” volt a Vasas neve mellett, így a negyed végére már egy kényelmes előnyre tettünk szert(8-26). Izgalom innentől már nem nagyon volt, bár a második negyedben és a 3. elején érezhető volt hogy a játékosaim elkényelmesedtek. Egy röpke időkérés idejéig, amit a csapat vezérei példásan megtartottak. Innentől nyílt az olló, egészen 44 pontig. Elismerésem a srácoknak, fegyelmezetten és nagy iramban kosárlabdáztunk, sok sok hibával, de a fejlődés útján ezen is át kell menniük. Köszönet a szurkolótábornak egyaránt, nagy létszámban voltak jelen a Pestiek Pécsett ezen a szép napfényes napon.

További sok sikert a PVSK csapatának egyaránt.