U16/B – Jobban küzdöttünk

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 51-90 (10-25, 12-29, 19-17, 10-19)

Vasas: Badinier M. 15, Hallgató G. 10, Studniczky Cs. 9, Dávid R. 4, Nagy B. 3/3, Bóné L. 2, Chapman M. 2, Hamar A. 2, Mitruska-Szilágyi K. 2, Tóth Z. 2, Karai B. –

A tavaszi szünet előtti utolsó mérkőzésünkön hazai pályán fogadtuk a Kőbánya A-csapatát. Idegenben már játszottunk ellenük idén, nagyon fizikális mérkőzésnek ígérkezett a találkozó.

Az első két negyedben nem voltunk elég élesek, be tudtak törni, 1:1 ellen jól érvényesítették fizikai előnyüket a palánk alatt, hamar kialakult a különbség a két csapat között. a valódi változást a harmadik negyed hozta meg, amikor cserélt az ellenfél, és jobban működött a letámadásunk, szereztünk labdákat, egymást után, felállt védelem ellen higgadtabban és pontosabban játszottunk, volt több gyorsindításunk, és sikerült megnyernünk a negyedet 19-17-re. Ez mutatja, hogy képesek vagyunk megnyerni egy-egy játékrészt egy A csapat ötöse ellen is, szóval részsikernek könyvelem el. amint voltak szerzett labdáink, több önbizalommal támadtunk elől a negyedik negyedben is, habár itt már nem esett annyi kosár részünkről. A különbség megmaradt a játék végén is, de az előző két mérkőzésünkhöz képest jobban küzdöttünk, jobban működött az egyéni-és csapatvédekezésünk is.

Hajrá VASAS!