U16/B – B döntő

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, B döntő, Kiss Ágoston edző beszámolója:

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/B: 109-64

Első mérkőzésünk a Zsíros Akadémia csapata ellen volt. A 9-12.helyért vívott csatát rossz ütemben kezdtük. A fiúk eltűntek a pályán, szaladtunk az eredmény után és hagytuk, hogy az ellenfél irányítsa a mérkőzést. Így az első félidőt 66-38 arányban elveszítettük.

A félidei szünet után nagy küzdelmek és jó védekezés árán sikerült kicsikarnunk egy 14-12es negyedet. Az utolsó játékrészt szintén jó ütemben kezdtük, tartottuk a 30 pontos különbséget, de közelebb kerülni nem tudtunk. Az utolsó 5 percben pedig mindenki kapott játéklehetőséget, aki korábban nem kapott vagy csak keveset lépett pályára. A mérkőzés végeredménye 109-64 lett a kőbányaiak számára. Gratulálok nekik a győzelemhez!

MEAFC U16/A – Vasas Akadémia/B: 88-81

Az első negyed –hasonlóan a tegnapihoz- ma is kaotikusan indult. A fiúk nem érezték a játék ütemét, sok volt az eladott labda, az ellenfél dominált a lepattanók versenyében és a miskolci csapat kintről is eredményes volt, velünk ellentétben, így a játékrész végére kialakult egy 9 pontos különbség. A második negyed egészen más ütemben zajlott. Domináltunk védekezésben és rengeteg labdát szereztünk. Jól működött a letámadás és a támadó térfélen is sikerült pár ügyes kosarat szereznünk felállt védekezéssel szemben. Ezzel megnyertük a negyedet (20-24) és 52-47re zártuk a félidőt.

A következő játékrészben hasonlóan dominált a védekezésünk. Az ellenfél zónájára okos támadójátékkal: ziccerekkel és (kiharcolt faultokból) büntetőkkel válaszoltunk megtörve evvel a miskolci vezetést. A harmadik negyed végére 67-67 lett az állás. Az utolsó játékrészben alább hagyott a lendület. Nem sikerültek a kinti dobások (ez a teljes mérkőzésre igaz) és a zóna ellen sem sikerült kosarakat szereznünk. Az ellenfél eladott labdáit nem tudtuk gólra váltani, ellenben ők gyors kosarakból és leindításokból könnyedén jutottak újból 6-8 pontos vezetéshez. A centereink kifaultolódtak, a hárompontoson kívülről továbbra sem sikerült kosarat szereznünk, így a mérkőzés végére megmaradt a 7 pontos különbség. Gratulálok a MEAFC csapatának a győzelemhez!

SZEDEÁK U16/A – Vasas Akadémia/B: 66-56

Az utolsó mérkőzésünket a hazai csapat ellen játszhattuk a kora délelőtti órákban. Rossz ütemben kezdtünk ma reggel is, a Szeged könnyedén vette át a negyed elején a vezetést, hiszen egyszerű ziccereket hagytunk ki velük ellentétben. A második játékrészt 8 pontos hátrányból kezdtük, a fiúk érezhetően felszívták magukat, de sajnos ez nagy eredmény változásban nem mutatkozott meg: a félidő végére 30% alá csökkent a dobószázalék, ezzel pedig nem sikerült közelebb kerülni az eredményhez. A félidőre 40-31 lett az állás.

A második félidő első negyedében hasonlóan dominált a szeged, az olló egyre csak nyílt a két csapat között. Sok eladott labdát kényszerítettünk ki, azonban ezeket nem sikerült kosárra váltani. A legegyszerűbb helyzetek maradtak ki ebben a negyedben is. Az utolsó játékrészben újra elhittük, hogy van esély ledolgozni a hátrányt, de mivel nem tudtuk bedobni a ziccereket és a könnyű 3 pontosokat, nem sikerült 10 pont alá kerülni. Nagy küzdés volt ez a mai is a fiúk részéről, jók voltak a helyzet kialakítások, de 23%os dobószázalékkal nem lehet mérkőzést nyerni.

Gratulálok a Szeged csapatának, megérdemelten nyertek.

Minden esetre büszke vagyok a fiúkra, jót küzdöttek az egész döntő során, azt gondolom méltó lezárása ez a szezonnak és jó kezdet a következő U16os szezonhoz.